22 грудня 2023 14:10

МЮ взимку зможе лише орендувати двох гравців. Через літні витрати клуб був близький до порушення ФФП

Дві оренди – максимальне посилення, на яке МЮ може розраховувати взимку.


У ході другого літа при Еріці тен Хаге ситуація була схожа на те, що відбувалося влітку 2022-го: плани постійно змінювалися, ціни роздмухувалися, а бюджети порушувалися. "Манчестер Юнайтед" витратив майже 200 млн фунтів на Мейсона Маунта, Андре Онана, Расмуса Хейлунда, Алтая Байиндира та Соф'яна Амрабата, хоча спочатку в клубі вирішили, що витрати будуть серйозно обмежені.


Джерела вважають, що тен Хаг хотів би витратити ці гроші інакше, якби заздалегідь знав, що така сума буде доступна, хоча він розумів, що навіть у такому разі при трансфері Харрі Кейна на посилення інших позицій не залишиться грошей. Зараз у «МЮ» вважають, що добре підсилили команду практично в кожній зоні та бачать у куплених гравцях довгострокову перспективу, оскільки Хейлунду 20 років, Маунту – 24, Онана – 27.


"МЮ" не хотів витрачати на Маунта більше 40 млн фунтів, оскільки у нього залишався рік за контрактом з "Челсі". Однак потім клуб підвищив пропозицію до 55+5 млн. фунтів. Однак по 1 млн. бонусів за сезон «МЮ» заплатить, якщо Маунт зіграє 70% матчів у сезоні, за підсумками якого клуб стане чемпіоном.


"Аталанта" повідомляла Хейлунду, що відпустить його за 50 млн фунтів. «Юнайтед» не хотів платити більше 60 млн фунтів, але в ході переговорів, які пройшли в Бергамо і завершилися о третій годині ночі, погодився заплатити 72 млн. «Аталанта» вимагала 86 млн фунтів за гравця, якого купила менш ніж за 15 млн фунтів за 11 місяців доти.


Онана перейшла за 47 млн фунтів, хоча за рік до цього пішов в «Інтер» з «Аякса» безкоштовно. Крім того, "Юнайтед" погодився заплатити "Фіорентині" 8 млн фунтів за оренду Амрабату, щоб опція викупу гравця була необов'язковою.


Після всіх цих трансферів "МЮ" опинився на межі порушення фінансових правил АПЛ та УЄФА, тому взимку, як повідомляє The Athletic з посиланням на джерела в клубі, "Ман Юнайтед" зможе лише взяти двох гравців в оренду.