4 жовтня 2024 09:01

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Україна залишилася на 21-му місці після поразок "Динамо" та "Шахтаря"

Фото - https://depositphotos.com/ua/


У Європі зіграно матчі перших турів групового етапу єврокубків. У Лізі чемпіонів та Лізі Європи команди провели по два матчі, у Лізі конференцій – по одному. На жаль, за чотири поєдинки наші представники – Шахтар та Динамо – набрали один бал: Гірники зіграли внічию з Болонею. Динамо програло Лаціо та Гоффенхайму, у пасиві Шахтаря – поразка від Аталанти.


Таким чином Україна за дві єврокубкові набрала лише 0,2 бала. Один бал, зароблений Шахтарем, ділимо на п’ять клубів, заявлених до єврокубків.
У сезоні-2024/2025 українські клуби заробили 2,2 бали. Шахтар за потрапляння до групового раунду Ліги чемпіонів отримав шість очок, принісши країні 1,2 бали, ще 0,2 – нічию з Болонею. Динамо, двічі обігравши Партизан, заробило два очки, що принесло країні 0,4 бали, ще 0,4 бали – додали нічия та перемога над Рейнджерсом, а також мирова із Зальцбургом..


Україна залишилася на 21-му місці у таблиці коефіцієнтів. Ми трохи скоротили – на 0,2 бали – відставання від Сербії. Натомість Хорватія, яка залишилася на 19-й позиції, відірвалася від України вже на 2.275 бали. На 22 місце піднялася Швеція. Скандинавів наша країна випереджає на 1,75 балів.

Минулий євросезон наша країна завершила на 18 позиції, а п’ять клубів заробили 4.1 бала. 2,2 бали приніс Україні Шахтар: 0,8 бала – за пряме потрапляння до групи Ліги чемпіонів, 1,2 – за виграші у Антверпена (двічі) та Барселони, 0,2 – за нічию з Марселем. 1,2 бали принесла Зоря – перемога над Славією у кваліфікації, нічия з Гентом та дві перемоги над Брейдабліком на основній стадії. 0,3 бали отримав Дніпро за нічиї з Панатінаїкосом, Славією та Спартаком. По 0,2 бали – Динамо та Ворскла – за виграші у Аріса та Діли.