25 квітня 2023 15:07

Мікель Артета: "Якщо переможемо "Манчестер Сіті", то необов'язково виграємо чемпіонат"

Головний тренер "Арсенала" Мікель Артета поділився очікуваннями від матчу 32-го туру чемпіонату Англії із "Манчестер Сіті".


- Ми з самого початку знали, що "Манчестер Сіті" і "Ліверпуль" будуть командами, які потрібно обігравати. Це очевидно, дивлячись на те, що ці команди зробили за останні п'ять-шість років. Це буде важкий вечір і важкий виклик, але у нас є неймовірна можливість. Ми повинні обіграти "Сіті" у них вдома. Якщо ви хочете стати чемпіонами, ви повинні перемагати в цих матчах. Це само собою зрозуміло.

Ми хотіли скоротити розрив настільки, наскільки це було можливо, і зараз ми стоїмо з ними на рівних. Ми знаємо, що після цього на нас чекають п'ять дуже складних ігор. Тож ця гра буде дуже важливою. Чи буде це визначати наш сезон? Відповідь - ні. Якщо ми виграємо, ми необов'язково виграємо лігу. Це трохи змінить процентне співвідношення і розклади, але п'ять ігор, які нам обом ще належить зіграти, будуть ще важчими, - зазначив Артета на передматчевій пресконференції.

Нагадаємо, "Арсенал" набрав 75 очок і посідає перше місце в таблиці АПЛ. Відрив від "Манчестер Сіті", що йде другим, становить 5 очок, але у команди Хосепа Гвардіоли два матчі в запасі. Матч між командами відбудеться в середу, 26 квітня. Початок - о 22:00.