10 жовтня 2024 23:57

"Реал" про Асоціацію постраждалих від "Бернабеу": "Вони зловмисно передають судовим органам та суспільству неправдиву інформацію"

«Реал» заявив про скандал навколо «Сантьяго Бернабеу».


Нагадаємо, раніше "Реал" скасував концерти на "Бернабеу" з жовтня по березень через вимоги влади Мадрида до рівня шуму. Клуб зменшив гучність музики та оголошень, потім запропонував мешканцям сусідніх зі стадіоном будинків звукоізолювати житла, але люди відмовилися – їм заважає не лише галас, а й відвідувачі концертів.


Асоціація постраждалих від «Бернабеу» виступила із заявою: «Віримо у правосуддя, але побоюємося, що «Реал» намагається виграти час та змінити ліцензію. Бізнес-модель під загрозою – вони зроблять усе, щоб відбити вкладення».


«У зв'язку з поширенням категорично хибної інформації від Asociación Vecinal de Perjudicados por el Bernabéu (Асоціація жителів району, які постраждали від «Бернабеу»), у контексті попереднього розгляду в Мадридському суді, опублікованій різними засобами масової інформації, клуб хотів би заявити таке:


1. "Реал" має і завжди мав відповідну муніципальну ліцензію на діяльність та експлуатацію, яка повністю охоплює проведення спортивних заходів на стадіоні "Сантьяго Бернабеу".


Крім того, абсолютно неправильно, що клуб здійснює або здійснював свою спортивну діяльність за простроченою ліцензією, так само як і неправильно, що ця ліцензія була використана третіми особами для введення в оману будь-яких державних органів.

2. Концерти, що проводилися на «Бернабеу», не вимагають надання муніципальної ліцензії, а скоріше надання адміністративного дозволу, який, за необхідності, видається Мадридом музичним промоутерам кожного заходу відповідно до закону 17/1997 від 4 липня щодо розваг та заходів. Всі концерти, що проводяться на Бернабеу, отримали такий дозвіл.

3. «Реал» активно працює спільно з автономною спільнотою Мадрид та міською радою Мадриду над стійкістю та співіснуванням, щоб діяльність на стадіоні здійснювалася з повною повагою не лише до закону, а й до навколишнього середовища та району.


4. Клуб шкодує про те, що Асоціація постраждалих від «Бернабеу», окрім того, що вона не бере участі в зусиллях «Реала» щодо захисту інтересів цієї групи, зловмисно та свідомо передає судовим органам та громадській думці інформацію, яка категорично суперечить дійсності», – сказано у повідомленні «Мадрида».