8 січня 2022 13:05

Георгій СУДАКОВ: "Цього року ми зобов'язані ставати чемпіонами"

Півзахисник "Шахтаря" Георгій Судаков розповів про роботу під керівництвом Роберто Де Дзербі і поділився своїми планами на майбутнє.


- Яке взаєморозуміння склалося з Роберто Де Дзербі? Як оціниш першу частину сезону у виконанні "Шахтаря" і що найосновніше для тебе і команди?


- Найважливіше, що після першого кола ми лідируємо в чемпіонаті з відривом у два очки. Вважаю, команда дуже сильно додала в плані характеру і атмосфери всередині. Та й у всіх ігрових компонентах, мені здається, теж. Особисто я став отримувати більше часу на полі і теж відчуваю, що багато в чому додав. Все завдяки містеру.


- Це тренери, які постійно підказують, направляють і не залишають один на один з якимись питаннями?


- Завжди підказують. Підходять і запитують, якщо потрібно в чомусь допомогти-допомагають. У тренувальному процесі завжди можна щось дізнатися, після заняття-залишитися, і з тобою будуть працювати ще.


- Основні вимоги до твоєї позиції?


- Забивати і віддавати гольові передачі, відкриватися між лініями, розвертатися, загострювати гру.


- Де Дзербі вимагає і питає не як з футболіста-початківця, а однаково з усіх?


- Звичайно. Неважливо, скільки тобі років, з кожного вимагає по максимуму. П'ятов це або Судаков, для всіх однакові вимоги.


- Які плани і особисті цілі на збори, які вже наближаються? Що в своїй грі терміново хотів би поліпшити?


- В першу чергу стати основним футболістом, закріпитися і довести тренеру, що я готовий. Додати в реалізації моментів: більше грати вперед, загострювати, забивати і віддавати результативних передач.


- Доля чемпіонства зараз тільки у ваших руках?


- Думаю, все залежить від нас. Цього року ми зобов'язані ставати чемпіонами.


Фото пресслужби ФК «Шахтар».