8 жовтня 2024 13:18

Спортивний лікар: "Ярмоленку створили велику проблему на рівному місці"

Спортивний лікар Дмитро Бабелюк проаналізував пошкодження вінгера Динамо та збірної України Андрія Ярмоленка, через яке він все ж не зможе допомогти синьо-жовтим у найближчих поєдинках Ліги націй.


Бабелюк заявив, що слабо розуміє, як Ярмоленко, який пропускав гру із Хоффенхаймом (0:2) в Лізі Європи 3 жовтня, вже 6 числа вийшов в основі на гру проти Кривбасу (2:1) в УПЛ.

«Це виглядало дивно, навіть для мікропошкодження. Сьогодні вже відомо, що мова йде про квадріцепс стегна. І тут, незалежно від того чи це мікротравма м'яза, чи ушкодження сухожилля, чи його перенавантаження – давати гравцеві потенційні 45-60 хв одразу – дуже ризикована річ».


На думку лікаря, це було необачне рішення.


«Не вірю, що це рішення приймалося суто медичним штабом чи тренерським, Андрій теж мав своє слово у цій історії, але, очевидно, прогадали, що призвело до глупого рецидиву, неприпустимого на елітному рівні».

Тепер, за оцінками Бабелюка, на Ярмоленка очікує ще довша реабілітація.


«Гіркота історії в тому, що рецидив, як правило, збільшує термін відновлення мінімум вдвічі, що тепер змусить Андрія значно більше часу приділити реабілітації», – написав лікар у своєму телеграм-каналі «Hospital Pass».