22 грудня 2017 19:58

Ветераны "Динамо" получили награды во время праздничного вечера в честь юбилея

22 грудня в Колоній залі Київської міської державної адміністрації відбувся святковий вечір «Зв'язок поколінь 2017», присвячений 90-річчю ФК «Динамо» (Київ), 20-річчю Федерації футболу міста Києва та 10-річчю Асоціації ветеранів футболу міста Києва.

У затишній та урочисто оформленій залі в самому центрі Києва зібралося понад 400 гостей, без яких футбол нашого міста уявити просто неможливо.

Тут зустрілися ветерани столичного футболу, функціонери, тренери, журналісти, щоб підбити підсумки, обмінятися думками і скласти плани на майбутнє. Легендарні ветерани футболу, більшість із яких у різні роки виступали за київське «Динамо», на сцені вручили медалі і кубки юним гравцям, переможцям та призерам першості Києва, давши безцінні напуття у футбольне життя. А самих зірок футболу різних поколінь було вшановано почесними відзнаками та пам’ятними призами.

Перш за все, до присутніх із привітальним словом звернувся голова Федерації футболу міста Києва Ігор Кочетов, розповівши про важливі ювілейні дати. Далі слово взяла людина, яка занає про спорт найвищих досягнень на власному досвіді – мер Києва Віталій Кличко:

- Дуже радий, що ми усі тут зібралися. Пам’ятаю, як чекав ігор «Динамо» та які емоції відчував. Вітаю «Динамо» з прекрасним ювілеєм. Клуб зробив дуже багато для нашої столиці та цілої України, здобувши видатні трофеї, зокрема, у 70-х-80-х роках. Пишаюся тим, що такі видатні люди, як Валерій Лобановський та інші ветерани футболу, були у нашому спорті. Усім, хто тут сьогодні зібрався, бажаю сил та натхнення. Ми вас знаємо, пам’ятаємо та вдячні за вклад, який ви зробили в історію нашого міста. Що стосується сучасного футболу у києві, то він розвивається. Наступного року ми очікуємо велику подію – фінал Ліги чемпіонів, який мріяли б провести тисячі керівників міст у всьому світі. У нас є усі можливості провести його на найвищому рівні. У нас є багато планів, які ми збираємося втілити у життя. Моє завдання, як мера, зробити так, щоб спорт у Києві розвивався і надалі, щоб місто було спортивною столицею.

Це був вечір вручення нагород, і першу з них – Почесну відзнаку – отримав київський міський голова.

- Це аванс. І, запевняю вас, я його відпрацюю, - жартома заявив Віталій Володимирович.

Теплі слова присутні почули і від віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка. Далі до мікрофону підійшов перший віце-президент «Динамо» Віталій Сівков.

Присутні вшанували пам’ять динамівців, яких уже немає з нами хвилиною мовчання, а потім за допомогою спеціально підготовленого відео згадали, як починалася історія «Динамо», як команда здобувала перші медалі чемпіонату СРСР. У завершення «зірки» нашої команди 60-х років, а саме, Андрій Біба, Анатолій Крощенко, Олександр Липенко, Віктор Назаров, Микола Пінчук, Володимир Сорокін, Анатолій Сучков та Віталій Хмельницький були нагороджені пам’ятними призами. А потім відбулася символічна передача естафети майстерності від найстаршого покоління до наймолодшого в особі юних вихованців ДЮФШ «Динамо». А Андрій Біба запевнив хлопців, що у футбольному житті немає нічого неможливого, побажав їм підняти нашу команду на ще більшу футбольну висоту та щасливого футбольного плавання.

Пам’ятні призи та нагороди отримали ветерани «Динамо» 70-х, 80-х та 90-х-2000-х років – усіх і не перерахувати. Ведучі розповіли про їхні досягнення та завойовані трофеї. Призи їм вручили Ігор Кочетов, Віктор Хлус та Віталій Сівков.

Олексій Михайличенко подякував попередньому поколінню, з якого він та його партнери брали приклад, а також зазначив, що гравці наступної вікової категорії також написали багато видатних та яскравих сторінок в історії «Динамо».

Олександр Шовковський зазначив, що виріс на іграх попередніх поколінь динамівців та брав з них приклад. А нинішнім футболістам побажав бути ще кращими, як батьки, які мріють про те, щб їхні діти їх перевершили.

Згадали і людей, які вірою та правдою служать улюбленому клубу, не рахуючи днів і ночей, сил і здоров’я, забезпечуючи його функціонування та життєдіяльність. Але завжди знаходяться не у світлі телекамер та прожекторів, а за кромкою футбольного поля. Зокрема, це диктор Олена Гуц, адміністратори Віктор Кашпур та Олександр Чубаров, лікар Володимир Малюта, старший тренер ДЮФШ «Динамо» Олександр Іщенко.

Окремо організатори приділили увагу Валерію Лобановському, який прославив «Динамо» на увесь світ, з ім’ям якого пов’язані найбільші успіхи нашої команди, показавши про нього короткий фільм.

Ну, а родзинкою вечора стало нагородження переможців та призерів Чемпіонату м. Києва 2017-го року серед команд ветеранів у віковій категорії старше 45-ти років. Кубок, диплом та медалі отримав срібний призер змагань – команда «Гюнсел», а також переможець – команда ФК «Політех».

Після завершення приємної урочистої частини, спілкування гостей перейшло у неформальний вигляд. А завершився захід святковим концертом.