17 квітня 2024 19:48

"Барса" розглядає на заміну Хаві не тільки Маркеса, але розуміє, що досвідченому тренеру буде важко запропонувати поточний проект через фінансові труднощі.

"Барселона" може запросити Томаса Тухеля або Ханса-Дітера Фліка на заміну Хаві.


Раніше повідомлялося, що пріоритетним варіантом каталонського клубу на випадок, якщо Хаві все ж таки не залишиться, є Рафаель Маркес, який очолює «Барселону Б».

За даними ESPN, керівництво клубу не припиняло пошуки нового головного тренера і все ще розглядає інші варіанти. Зокрема, у «Барселоні» не відкидають можливості підписати Ханса-Дітера Фліка або Томаса Тухеля.


Однак призначення Рафаеля Маркеса потенційно розглядається довгостроковим варіантом, тому що в «Барсі» розуміють, що важко буде запропонувати такий значний проект досвідченому тренеру через економічні обмеження, які клуб матиме в майбутнє трансферне вікно.


Через складну фінансову ситуацію «Барселона» не може запропонувати гарантії щодо формування складу через обмеження на трансферному ринку, оскільки її витрати на поточний склад більш ніж на 200 млн євро перевищують встановлений Ла Лігою ліміт у 204 млн.


ESPN вже повідомляв, що «Барсі» буде непросто підписати нових гравців улітку, і це може змусити клуб розглянути пропозиції щодо ключових футболістів, включаючи захисника Рональда Араухо.

Останнім місцем роботи Фліка на даний момент є збірна Німеччини, яку він очолював до вересня 2023 року. До цього він працював у «Баварії», з якою взяв требл у сезоні-2019/20.