17 квітня 2024 18:23

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Коли Бущан вийшов далеко з воріт, ми могли на рівному місці подарувати "Минаю" гол. Центральні захисники повинні грати впевненіше"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Олександра Шовковського після матчу з "Мінаєм".


- Вітаю всіх уболівальників "Динамо" із перемогою. Нарешті зіграли цей матч із цікавими зобов'язаннями, які були напередодні. Минулого туру з "Олександрією" у нас було вилучення, але оскільки матч із "Мінаєм" грудня догравався, ми отримали аркуш із дозволом на те, що Волошин сьогодні зможе зіграти незалежно від того, випусти ми його чи ні. Але 25 тур він буде змушений пропустити. Ті гравці, які були у стартовому складі на той матч із "Мінаєм", не мали права бути заявленими на сьогоднішню гру, якщо не потрапляли б у старт. Тож були деякі зміни у складі. Дали можливість зіграти тим, хто багато пропустив та розпланували заміни. В іншому готувалися до матчу у традиційних умовах. Ми маємо перемагати у кожному матчі, який для нас як фінал.

- Чому був відсутній Бражко?


- На прес-конференції в "Олександрії" ми маємо деяку застуду чи інфекцію в команді. Після матчу з ЛНЗ захворів Нещерет, перед грою з "Олександрією" була висока температура Сироти. Він був виключений із заявки. А після матчу з "Олександрією" те саме сталося з Бражком. Через високу температуру він сьогодні не зіграв.


- Що з Караваєвим? Він просто не потрапляє до складу?


- У нас у команді 24 польові гравці та чотири воротарі. Кожен доводить свої претензії на потрапляння до стартового складу через тренувальний процес. Караваєв перебуває не зовсім у тих кондиціях, на які ми розраховуємо. Але він у обоймі. Я розглядав можливість випустити його сьогодні, але якби не випустив Тимчика, то взагалі не зміг би розраховувати на нього в цьому матчі.


- Коли Бущан за рахунку 2:1 далеко вийшов із воріт і зіграв як центральний захисник, чи ви схопилися за голову? Про що ви тоді думали?

- Я думаю, що наші захисники мали грати більш відповідально та впевнено. У разі центральні захисники. М'яч довго висів у повітрі. Вони могли спокійно головою відкинути його воротареві. Тому я мала таку реакцію. Ми на рівному місці могли подарувати супернику гол.

- Команда вже не вперше добре грає в першому таймі і має багато моментів, а в другому суперник перебудовується і нав'язує свою гру. Чому так відбувається?


- Я ставив собі це питання. Ми сьогодні провели два різні тайми. Якщо в першому ми повністю домінували, мали ігрову перевагу, то в другому не мали права так грати. Команда рівня "Динамо" не може цього собі дозволити. У другому таймі грали дві рівні команди.