11 квітня 2024 18:38

Хацкевич пояснив, чому він взяв в "Заглембє" українців агенства Шаблія: проста відповідь екснаставника "Динамо"

Колишній головний тренер польського Заглембє (Сосновець) Олександр Хацкевич остаточно пояснив, чому у його клубі було присутньо декілька футболістів з агентської компанії Вадима Шаблія ProStar.


Хацкевич переконує, що спочатку орієнтувався на підсилення команди місцевими гравцями.

«Спочатку ми шукали підсилення на польському ринку. У нас є хороші контакти і хороші друзі: хтось тренер, хтось агент. Я зателефонував їм, і вони мені допомогли, підказали, кого ми можемо взяти.

З польського ринку ми вийшли на Яноту, Сокола і Кірейчика. Вони приїхали безкоштовно. Потім ми взяли Ремі, досвідченого футболіста з минулим Легії, але останнім часом він був без клубу. І ось вже чотири футболісти, і жоден з них не входить до складу ProStar».

Хацкевич розповів, що український хавбек Олексій Довгий сам запропонував свої послуги Заглембє, а кандидатуру захисника Артема Сухоцького білоруському фахівцеві надав польський агент.

«Довгий сам зателефонував мені і запропонував свої послуги. Я його давно знаю, і він мені був потрібен. Він такий боєць, який не буде відступати. Він теж не з ProStar.

Сухоцького мені запропонував польський агент, а не ProStar, воротар Олексій Шевченко насправді є клієнтом ProStar».

Екснаставник Заглембє запевняє, що з вінгером Артемом Полярусом домовлявся через головного тренера його тодішнього клубу Маріушем Левандовськи.

«Що стосується Поляруса, то я сам подзвонив Левандовськи [тодішньому тренеру Брук-Бет Термаліка] і сказав, що у нього в команді є гравці, які можуть допомогти нашій команді, але ми не можемо за них заплатити.

Маріуш сказав, що я повинен сам поспілкуватися з Полярусом. Я знав його, бо працював з ним у дублі Динамо. Ми домовилися, що якщо він порозуміється з клубом і Маріушем, то може приїхати. Через два тижні він подзвонив і сказав, що домовився з клубом з Термалікою».

Також Хацкевич повідомив, що і сам не має контракту з компанією ProStar, а з Шаблієм вів комплектацію команди, оскільки той має солідний перелік гравців у своїй агенції.

«Скільки футболістів прийшло з ProStar? Я теж не є клієнтом ProStar, у мене немає з ними контракту.

Я говорив з Шаблієм, тому що у нього багато футболістів, але за гравців, яких ми хотіли взяти у ProStar, потрібно було платити, а у них були високі фінансові вимоги. Ми привезли футболістів, яких змогли», – цитує Хацкевича Przegląd Sportowy Onet.