9 квітня 2024 08:42

"Барса" хоче купити Бернарду у "МанСіті" влітку, виплативши 58 млн євро відступних кількома траншами

"Барселона" націлена на трансфер Бернарду Сілви з "Манчестер Сіті".


Головний тренер каталонців Хаві дуже хотів запросити Бернарду ще минулого літа, оскільки вважав, що цей гравець значно підвищить рівень команди. Тоді Хаві та Бернарду навіть кілька разів спілкувалися, одна із зустрічей пройшла за участю агента гравця Жорже Мендеша. Однак через фінансові складнощі «Барселона» не могла собі дозволити такий трансфер.

Тоді Сілва продовжив контракт із «Манчестер Сіті» на рік, до червня 2026 року. У ньому прописали відступні – 58 млн. євро.

Наступного літа «Барселона» хоче повернутися до переговорів щодо португальця, оскільки ситуація з фінансовим фейр-плей покращується, і клуб, ймовірно, зможе повернутися до правила 1/1, за яким дозволено вкладати в трансфери кожен зароблений на продажах гравців євро, пише Diario Sport.

Президент «Барси» Жоан Лапорта хоче діяти за тією самою схемою, що й при покупці Вітора Роке. Нападника купили у «Атлетіко Паранаенсе» за 30+31 млн євро, при цьому фіксована сума трансферу виплачується кількома траншами – по 5 млн євро кожні півроку.

"Барселона" хоче запропонувати "Манчестер Сіті" аналогічну схему виплати відступних за Бернарду.

Цього сезону Сілва забив дев'ять голів і зробив п'ять результативних передач за 39 матчів у складі «Ман Сіті».