5 квітня 2024 10:36

Владислав КАБАЄВ: "Я пообіцяв Федорову, що заб’ю "Зорі"

Вінгер "Динамо" Владислав Кабаєв прокоментував перемогу над "Зорею" та свій забитий гол.


– Перше, що хочеться запитати, чи це співпадіння, що у ворота "Зорі" забивали тільки колишні гравці "Зорі"?


– Я також на це звернув увагу, але я не знаю. Мене перед грою хтось запитав, чи буду я святкувати гол, але я так рідко забиваю, що думаю, що в "Зорі" не образяться. Хоча я і не дуже гучно святкував, але так вийшло, що я, Андрієвський і Бражко забили. Зараз кожна перемога на вагу золота, тому ми цьому радіємо.

– Гол Бражка - це награна комбінація?


– Так. Ми зараз багато стандартів награємо і я думаю, що навіть тренер бачить, що ми піднаїлися стандартами, але це наш хліб і він нам дає результат. Спочатку я там грав, потім вийшов Ярмоленко і ми бачимо, яка в нього є якість гри головою. Андрій вийшов і одразу віддав гольову, а з Полтавою забив гол.


– Ви рідко забиваєте і з гумором завжди ставитесь до своїх результативних дій.


– Вже з гумором.


– Раніше такого не було?


– Ні, не було. Я раніше все близько до серця приймав. Зараз також критику близько сприймаю, але з віком це пропрацював. Хотілося б частіше забивати і віддавати асисти. Це все таки "Динамо" Київ і ми повинні завжди вигравати, а моя робота як атакуючого гравця забивати і віддавати результативні передачі.


– Нещодавно ви розповідали, що Буяльський прочитав про ваш вік у "Вікіпедії"...


– Це сарказм був, але багато хто каже, навіть молоді хлопці, що я молодо виглядаю. Це приємно.


– Ваш гол схожий на гол який забив Герреро в минулому матчі "Зорі". В цьому моменті сонце засліпило голкіпера чи удар був ідеальний?


– Удар був дуже хороший. Я сказав нашому тренеру воротарів Михайлову, що за такі голи не сварять воротарів. До гри ми говорили з тренерами, що потрібно бити і я пообіцяв Федорову, що заб’ю. Він після гри сказав: "Мужик сказав - мужик зробив".


– Вже пройшло дві третини сезону, як ви сприймаєте контекст боротьби за чемпіонство? Дві команди залишилось чи чотири, чи у вас якась інша думка?


– Я не скажу, що дві. "Кривбас" і "Шахтар" дуже добре виглядають, ми в цій гонці та і "Дніпро-1" набирає очки. Дуже тяжко буде, але ми максималісти. Ще нічого не втрачено - все тільки починається!