4 квітня 2024 15:07

МЮ заблокував корпоративні банківські картки босів у рамках боротьби із зайвими витратами. Реткліфф ініціював перевірку всіх витрат

"Манчестер Юнайтед" анулював корпоративні картки, щоб скоротити витрати.


Процес перегляду витрат був ініційований міноритарним власником клубу сером Джимом Реткліффом, щоб допомогти клубу дотримуватися правил отримання прибутку та сталого розвитку. Минулого літа Юнайтед був оштрафований на 257 тисяч фунтів за порушення правил УЄФА з фінансової стійкості.

Перевитрати протягом двох останніх літніх трансферних вікон у поєднанні з падінням доходів через виліт із групового етапу Ліги чемпіонів цього сезону стали приводом для залучення консультантів з метою перевірки всіх витрат клубу.

Повідомляється, що перевірка призвела до того, що рахунки кредитних карток глав департаментів були заблоковані, щоб змінити культуру та стати більш дисциплінованими щодо витрат, одночасно зосередивши максимально можливі ресурси на футбольних цілях.

Крім цього, глави всіх департаментів «Юнайтед», як очікується, зустрінуться з консультантами компанії Interpath, щоб оцінити бюджети відділів, вивчити способи заощадити гроші та покращити наявні результати.

Перевірка фінансів, розпочата цього місяця, триватиме кілька тижнів. Перший етап буде зосереджений на постачальниках, комунальних послугах і витратах на відрядження. Питання трансферів футболістів не увійдуть до обов'язків Interpath, проте будь-яка економія коштів зрештою буде пов'язана з тим, скільки можна інвестувати в команду.