31 березня 2024 09:59

"Останнім часом у Влада важкий період": Хацкевич пояснив, чому Супряга не може заграти в "Динамо"

Колишній тренер "Динамо" Олександр Хацкевич пояснив, чому форварду киян Владиславу Супрязі не вдається заграти у складі столичного клубу.


– Олександре Миколайовичу, запитання просте і водночас складне, чому в Супряги нічого не виходить у Динамо?


– Останнім часом у Влада важкий період. Пам'ятаю, коли Супряга переходив до нас із Дніпра-1, до нього була дуже пильна увага з боку преси. Писали, що він – це «новий Шевченко», «майбутнє збірної і всього українського футболу».


Не всі молоді футболісти справляються з таким тиском. Напевно, були й тренерські помилки, якісь моменти ми не додивилися. Але великі аванси мають бути чимось підкріплені.


Кар'єра Влада у певний момент пішла вгору – перехід із Дніпра-1 в Динамо, гра з Аяксом у відборі ЛЧ, чемпіонство з юнацькою збірною на ЧС, хвалебна преса.

Можливо, Супряга не впорався з цим тиском і великими очікуваннями від нього. Звичайно, і травми вплинули на його кар'єру, але ушкодження – це частина футболу, від цього нікуди не дінешся.


Багато футболістів, які стають чемпіонами світу просто пропадають. Он Холанд – не чемпіон світу, але сьогодні він найбільш забивний нападник.


– Що потрібно робити Супрязі далі?


– Потрібно терпіти, працювати і вірити в себе. Можливо, йому треба знайти свою команду і свій чемпіонат. У нього вже є досвід гри в топ-лізі – Серії А.


– Ви маєте на увазі 24 хвилини в Сампдорії?


– Ну, все одно це досвід. Не кожен український футболіст грав у Європі, а в Супряги цей досвід є.


– Але Супрязі вже 24 роки, а він, крім Дніпра-1, ніде більше й не заграв.


– Я теж приїхав у Динамо в 23 роки. Нічого страшного в цьому віці немає, у нього все попереду. Якщо він буде правильно до себе ставитися, знайде свою команду, почне забивати, то впевненість до нього повернеться. Звичайно, він змарнував багато часу, але життя на цьому не закінчується, головне – працювати і вірити в себе.


Багато футболістів і в 27-28 починають виблискувати. Згадайте Варді з Лестера, він тільки біля 30-ти років потрапив до збірної Англії.