30 березня 2024 10:45

Маурісіо ПОЧЕТТІНО: "Мудрик - приклад гравця, якому потрібен час, щоб удосконалитися, щоб стати більш зрілим і зрозуміти, де він знаходиться"

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Головний тренер «Челсі» Маурісіо Почеттіно вірить, що його робота з такими гравцями, як Михайло Мудрик, допоможе клубу в майбутньому виграти АПЛ.


«Я помітив, що він змужнів. Я помітив, що він є хорошим прикладом гравця, якому потрібен час, щоб удосконалитися, щоб стати більш зрілим і зрозуміти, де він знаходиться.

Їм усім потрібен час. У нас є досвід роботи з такими гравцями. У нашій команді занадто багато людей, які потребують допомоги.

Ми знаємо, що іноді їм важко, але іноді нам потрібно змусити їх почуватися не дуже комфортно в їхній ситуації, вивести їх із зони комфорту. Для нас це – допомогти.

Коли ми прийшли сюди, ми знали, що завдання полягатиме в тому, щоб допомогти. Допомога потрібна не одному чи двом, можливо, десяти. Тому ми завжди спокійно і невимушено ставимося до проєкту і знаємо, що він новий.

Ми знаємо, що робимо, і одного разу ми виграємо Прем’єр-лігу. Якщо ні - прийде інший тренерський штаб, щоб це зробити, тому що цей процес має відбутися і найкращим чином. Інакше молодим гравцям буде неможливо рости.

Сьогоднішні аналітичні дані ставлять нас у четвірку лідерів. Але з різних причин ми не там. Ви можете завдати 20 ударів по воротах і не забити, як ми у матчі з «Лестером», а суперники роблять один удар в площину і забивають два голи. Це футбол.

Ці дані означають, що у нас все добре. У яких сферах нам потрібно вдосконалюватися? Тільки з часом ми зможемо конкурувати краще. Дрібні деталі та лише те, що ви можете отримати з досвідом і часом, тренуючись разом», - сказав Почеттіно.