29 березня 2024 13:24

Павелко погрожував президенту європейського клуба: відверте зізнання українського бізнесмена

Вітчизняний підприємець Феміс Сагіров, який зараз володіє кіпрським Пейя 2014, свого часу був власником ФК Перемога. Функціонер згадав, як після перемоги йому зателефонував Андрій Павелко та відбулася неприємна розмова.

В інтерв’ю для сайту «Український футбол» Феміс Сагіров висловився на тему договірних матчів в Україні. Функціонер згадав, як намагався боротися із цим у своїй команді, коли був власником ФК Перемога.

«У нас що, в Україні, мало договірних матчів було? Перед кожною якоюсь значимою грою, я попереджав своїх гравців, що знаю, про те, що навколо деяких ігор ходять гроші, які ми ніколи не беремо. Але все одно гравців намагалися підкупити».


Сагіров згадав цікаву розмову із експрезидентом УАФ Андрієм Павелком, який зателефонував йому після перемоги над Кривбасом у Другій лізі. Колишній власник ФК Перемога очікував привітань, а отримав дещо інше.


«Пам'ятаю, як ФК Перемога у Другій лізі обіграла вдома Кривбас – 1:0. Це була наша дебютна перемога та перший забитий м’яч у профі. Після гри мені зателефонував Павелко. Я думав, хоче привітати нас із перемогою, а він в трубку кричати почав: «Що ви витворяєте? Ви хоч знаєте, чия це команда?». Напевно, натякав, що президентська. Погрожував санкціями, Я був у шоці», — заявив Сагіров.