28 березня 2024 19:14

"Барса" обговорить із Хаві його майбутнє після класико. Лапорта наказав не вести переговори з іншими тренерами до кінця квітня

Представники «Барселони» обговорять із Хаві його майбутнє після класико.


За інформацією Diario Sport, сторони проведуть зустріч після матчу із «Реалом», який відбудеться 21 квітня. Поки що тренер має намір покинути клуб після закінчення сезону.

Багато в чому майбутнє Хаві залежатиме від результатів у Ла Лізі та Лізі чемпіонів. Якщо каталонці сильно відставатимуть від «Реала» і не зможуть пробитися до півфіналу ЛЧ, ймовірність продовження співпраці буде мінімальною.

Жоан Лапорта вважає, що продовження трудових відносин з Хаві буде оптимальним варіантом – на його думку, результати команди були досить добрими, незважаючи на нестабільність. Президент «Барселони» наказав не вести переговори з жодним іншим тренером до кінця квітня.

Зазначається, що тренер не повністю унеможливлює продовження роботи в «Барсі». Якщо він вирішить залишитися, то висуне низку вимог – зокрема, він хоче мати великий вплив у трансферних питаннях.

На рішення Хаві впливатиме фінансова ситуація в «Барсі»: якщо влітку клуб не зможе підписати нікого, окрім вільних агентів та гравців, чия трансферна вартість буде дуже низькою, у тренера будуть серйозні сумніви щодо доцільності продовження роботи.