27 березня 2024 08:17

"Легко порадіти за українців після поразки". Ісландські ЗМІ – про матч з Україною

Фото - ua.depositphotos.com


Ісландські журналісти вірили у успіх своєї збірної, незважаючи на те, що Україна вважалася явним фаворитом матчу. Після фінального свистка та поразки 1:2 думки місцевих журналістів розділилися. Хтось писав про рівний матч та везіння України, хтось писав про розбиті мрії та надії на майбутній відбір на ЧС-2026, хтось нахвалював Михайла Мудрика та називав його зіркою, а хтось наголошував на важливості людських відносин та підтримки України навіть після поразки.


RUV.is


"Легко порадіти за українців після поразки", - ісландські ЗМІ – про матч з Україною - изображение 1


"Україна виходить на Євро за рахунок Ісландії", - журналістка сайту RUV зазначає, що лише бажання потрапити на чемпіонат Європи виявилося недостатньо для того, щоб обіграти Україну, яка грала сильніше в другому таймі і справедливо перемогла.


- Сьогодні ввечері Ісландія була дуже близькою до отримання путівки на чемпіонат Європи з футболу цього літа. Ісландія зустрілася із сильною українською командою у Вроцлаві, Польща, і до перерви лідирувала з перевагою в один гол. Однак у другому таймі українці відігралися і на кінець гри забили переможний гол.
Головний тренер засмучений, гравці засмучені, уболівальники засмучені. Після поразки немає місця для радості. У всякому разі, у перші моменти. Але дивно, наскільки однаково мислять представники збірної Ісландії після цього найважливішого матчу. Усі ми хотіли сьогодні перемогти, але завжди важливо не забувати про людські стосунки. Як правильно зазначив Оге Харейде: "Навіть після поразки легко порадіти за українців, які їдуть на чемпіонат Європи та можуть хоч на мить відволіктися від війни". Андрій Шевченко подякував Ісландії за підтримку, а наш тренер відповів, що важливо не забувати про підтримку українців. Результат матчу розчарував нас, але якщо за когось і можуть порадіти зараз ісландці, то це українці, які переживають такі складні часи.


MBL


"Легко порадіти за українців після поразки", - ісландські ЗМІ – про матч з Україною - изображение 2


"Мудрик вивів Україну на чемпіонат Європи", - журналіст видання MBL вважає, що це була рівна гра з однаковими шансами на перемогу, але вищий клас деяких українців дозволив здобути вольову перемогу над Ісландією. А головним героєм України можна вважати Мудрика.


- Ісландії доведеться змиритися з тим, що вона не вийшла у фінальний турнір чемпіонату Європи після поразки від України у фіналі плей-оф у Вроцлаві, Польща, сьогодні ввечері з рахунком 1:2.

Альберт Гудмундссон вивів Ісландію вперед на 30-й хвилині, забивши вражаючий гол, а до перерви наша команда діяла краще. На жаль, у другій половині матчу ситуація змінилася на користь українців. Віктор Циганков зрівняв рахунок на 54-й хвилині, а гравець "Челсі" Михайло Мудрик забив переможний гол на 84-й хвилині. Незважаючи на сильну гру України в другому таймі, Ісландія мала шанс зіграти краще і не програти, але вищий клас провідних гравців України позначився наприкінці матчу. Наша команда не здавалася до кінця, але все ж таки програла.

Мудрик, якого можна вважати найзірковішим гравцем цієї команди, вивів Україну на Євро-2024. Таким чином, цього літа Україна вирушить до групи E на чемпіонаті Європи у Німеччині, де зустрінеться з Румунією, Словаччиною та Бельгією.


Visir


"Легко порадіти за українців після поразки", - ісландські ЗМІ – про матч з Україною - изображение 3

"Нокаут від Мудрика", - журналіст сайту Visir вважає гравця "Челсі" головною зіркою цього матчу і вірить, що українець, який забив гол Ісландії, "пошумить" на чемпіонаті Європи в Німеччині.


- Мрія Ісландії про місце на чемпіонаті Європи в Німеччині розбилася сьогодні увечері у Вроцлаві, Польща. Ісландія програла Україні з рахунком 1:2, тому цього літа саме українці будуть серед учасників чемпіонату Європи.

Сьогодні увечері у Вроцлаві гра була набагато напруженішою, ніж проти Ізраїлю в Будапешті днями. На трибунах було багато українських уболівальників, але ісландську команду добре підбадьорювали кілька сотень ісландців, котрі підспівували, коли перед грою звучав державний гімн.

Обидві команди мали гарні моменти у перші хвилини, які відрізнялися деякою нервовою напругою. Але все ж таки в першій половині матчу краще грали ісландці, які забили красивий гол.

Українська команда, як і очікувалося, розпочала другий тайм дуже енергійно. За перші п'ять хвилин другого тайму українці отримали три кутові, які ісландській команді вдалося відбити. Однак, коли наші хлопці, здавалося, подолали найважчий поступ, українці повернулися до гри. Віктор Циганков отримав м'яч на правому фланзі. Він досить легко оминув захисника. Інші гравці оборони надто довго не реагували, і Циганкову вистачило часу, щоб пробити м'яч у дальній кут.

Рахунок тепер 1:1. Тиск українців продовжувався, і збірна Ісландії все далі відступала до своїх воріт. Обидві команди внесли зміни, а Україна відправила на поле суперзірку Олександра Зінченка. Наші хлопці з кожною хвилиною все більше втомлювалися, але намагалися хоч іноді погрожувати Луніну. Однак трапилося так, що саме українці забили переможний гол. Віктор Циганков знайшов Михайла Мудрика, який мав надто багато місця біля штрафного майданчика. Мудрик узяв на себе відповідальність, пробив у дальній кут, а у воротаря не залишилося шансів відбити удар. Нокаут від Мудрика, після якого наша команда так і не прийшла до тями.

Незабаром після цього французький арбітр дав свисток та завершив гру. Сумний результат сьогодні ввечері у Вроцлаві, особливо з огляду на те, що Ісландія вигравала. Ісландська команда сильно здала у другому таймі і довго ганялася за м'ячем, поступившись ініціативою українцям. Мрія про місце на чемпіонаті Європи закінчилася, але наші хлопці були дуже близькими до здійснення своєї мрії та мрії нації. На жаль, не цього разу.