26 березня 2024 12:17

Циганков замість Зубкова, Таловєров замість Матвієнка?

Ведучі "ТаТоТаке" Михайло Смоловий та Михайло Співаковський спробували спрогнозувати вибір складу збірної України від Сергія Реброва на матч з Ісландією.


Михайло Смоловий: "Я би склад не змінював. Так, є спокуса замінити Матвієнка. Але ставити під Ісландію збірну з греко-римської боротьби (Таловєров etc) - шлях в нікуди. Підлаштуватися під суперника означає одразу грати в зручний для них спосіб.

Так, є спокуса замінити Зінченка, але Шапаренко в матчах Динамо поки ще видихається після 70 хвилини. Чи здатен Олександр дати імпульс у вирішальні хвилини? Не факт.

Так, є спокуса поставити з перших хвилин Циганкова. Проте, тайм метушні від Зубкова може підготувати плацдарм для Віктора. Ісландію варто брати за рахунок мозку, а не тупої біганини, бо в ній команда з острову переважатиме. На лавці має бути Х-фактор".

Михайло Співаковський: "Упевнений, що Альбус Станіславович не скопіпастить свій склад на Боснію. 3-6-1 виглядає дивно: Ісландія грає з двома форвардами, але чи достатньо цього, щоб випускати Таловєрова третім ЦЗ, перетворюючи Миколенка на латераля, а Мудрика з Циганковим - на інсайдів, і прибираючи з поля Зінченка (не Судакова ж)?

Тож схема залишиться без змін. За ступенем ймовірності бачу такий апгрейд:

Циганков замість Зубкова - не дуже вірю у Віктора як у джокера, йому краще з перших хвилин.

Маліновський/Шапаренко замість Зінченка. Залежить від того, що потрібно Реброву. Залишити Судакова в зоні лівого інсайда для білд-апу і зв'язки з Мудриком і Матвієнком, або перевести його на позицію 10-ки, щоб за просування відповідав динамівець.

Яремчук замість Довбика. А ось тут якраз вангую, що буде ставка на Циганкова і Довбика, а Роман обов'язково вийде добивати острів'ян у другому таймі.

Таловєров замість Матвієнка. Микола краще для білд-апу, але коли мова йде про атлетизм та гру 1 в 1 в обмеженому просторі - можливо, є резон поставити Максима".