22 березня 2024 13:50

В’ячеслав ШЕВЧУК: "Кожні 3 хвилини якийсь гравець Боснії симулював - то нога, то рука"

Колишній захисник збірної України В’ячеслав Шевчук у коментарі Tribuna.com поділився думками щодо перемоги національної команди над Боснією і Герцеговиною (2:1) у півфінальному матчі плей-оф за вихід на Євро-2024.


- Ваші враження від гри і результату проти Боснії і Герцеговини?


- Такі матчі не будуть легкими і з яскравою грою. Маючи досвід, я очікував, що буде тяжкий матч, що буде багато боротьби, що хлопці повинні будуть проявити характер, що вони і зробили. Також бачимо, що тренерський штаб відчув, що треба додати ще одного нападника – і Яремчук чудово увійшов у гру. Забив і віддав на Довбика – удвох забили вирішальні мʼячі.


- Чого не вистачало Україні для переконливішої гри?


- З такою командою, як Боснія і Герцеговина, грати не дуже легко. В них багато футболістів грають у топчемпіонатах, багато гравців досвідчених. У цьому матчі Ребров не побоявся випустити молодого Бражка, який дебютував – вітаю його з дебютом. Окрім того, в нас багато молодих гравців – Судаков, Мудрик, Забарний, Лунін, який чудово проявив себе в «Реалі». Вони себе чудово проявили, але з такою командою, яка грає насичено в захисті, з низьким блоком, не дає простору, грає у три центральних захисники за схемою 5-3-2, тяжко було їх вскрити.


Мало було простору у наших крайніх півзахисників – Мудрика, Зубкова, важко було і Довбику знайти момент. Але ми бачимо, що знайшли важелі, щоб вскрити захист фланговими передачами. Можливо, треба було раніше трошки десь це використовувати.


До того ж коли Боснія і Герцеговина вигравала 1:0, як їхня команда на досвіді хотіла затягувати час, скільки в них було симуляцій. Кожні 3 хвилини якийсь гравець симулював – то нога, то рука. Це також щоб дратувати, виводити з себе суперника. Але наші гравці молоді молодці – трималися, витримали такий провокаційний метод і виграли такий складний матч.

- Ваші очікування від матчу з Ісландією, можливо, прогноз?


- Віримо в нашу команду. Знаємо, що в нашої команди великий потенціал, високого рівня молоді гравці, які вже демонструють свою зрілість, свою майстерність у таких матчах. Збірна Ісландії – фізично підготовлена команда, грає у силовий футбол, тому не буде якоїсь яскравої гри, буде багато боротьби.


Знову треба буде проявити якості, які були проявлені з Боснією і Герцеговиною: тільки за рахунок характеру, бажання, боротьби. І, звісно, треба буде з холодною головою готуватися. Важкий матч буде для всіх, - сказав Шевчук.