22 березня 2024 08:42

Боснійські вболівальники: "Україна – одна з найкращих команд Європи, але лише потенційно"

Фото - ua.depositphotos.com


Боснійці ще перед грою обговорювали, що з урахуванням усіх проблем буде дивно, якщо їхня збірна зможе пройти Україну та вийти у фінал плей-оф. У цій країні, судячи з коментарів уболівальників, серйозні проблеми на рівні федерації футболу: корупція, сумнівні кадрові призначення, проблеми з розвитком дитячого та юнацького футболу. Все це призводить до того, що рівень збірної продовжує падати, а після того, як нинішні лідери завершать кар'єру, цей рівень буде ще нижчим. Тому боснійці очікували, що Україна виграє без особливих проблем з огляду на величезний кадровий потенціал команди Реброва (особливо на тлі Боснії та Герцеговини).


Arifovic: Україна була фаворитом матчу, і вона виграла. Тож нічого дивного не сталося. Так, у нас був шанс обіграти сильнішого суперника, але ми ним не скористалися, часто помилялися в обороні, слабо зіграли в атаці. Було б дивно, якби Боснія пройшла далі. Від України теж чекав більшого, але загалом вони свою перемогу на класі здобули.


Dinko: У збірній є два гравці високого рівня та 9 гравців низького рівня. У нас далеко не найкращий тренер, корупція у федерації футболу, проблеми з клубним футболом, ніхто не займається розвитком дитячого футболу. Цей список можна продовжувати до нескінченності. Зважаючи на всі обставини, Боснія зіграла навіть краще, ніж я очікував.


Celebic: Збірна Боснії зіграла достойно. Так, ми змарнували перемогу, ми були близько до виходу у фінал плей-оф, але до початку матчу я був упевнений, що Україна виграє з різницею у 2-3 голи. Тому навіть після такої поразки хочеться скоріше похвалити команду, ніж лаяти.


Trako: Не хочу нікого виділяти з поганого боку, тому що Боснія просто не має сильних гравців, крім наших зірок. Є два видатні гравці та багато тих, хто взагалі не тягне на рівень збірної. Але це найкраще, що ми маємо. На жаль.

Karac: Така можливість потрапити на Євро, і ми її упустили. Навіть не віриться. Україна та Ісландія. Потрібно було пройти лише двох не дуже сильних суперників, щоб потрапити на чемпіонат Європи, але ми не змогли цього зробити. Це вирок тренерському штабу та гравцям.


Brajlovic: Ми грали добре, забили гол, контролювали перебіг матчу. Здавалося, що Україна не має жодних шансів. А потім ми пропускаємо два голи за три хвилини та програємо. Втома гравців, невдалі заміни, помилки в обороні. Всі ці фактори зіграли не на нашу користь.


Faris: Україна грала погано, але навіть вона могла нам забити 3-4 голи. Ми не змогли скористатися їхніми проблемами, поганою формою Зінченка та Мудрика. І це я говорю не як претензію тренеру чи гравцям. Просто це наш рівень. Навіть слабка Україна грає краще за сильну Боснію.


Ajdin: Україна зіграла погано, але все одно виграла. Думаю, що вони й Ісландію пройдуть без особливих проблем. Це взагалі одна з найкращих збірних у Європі за іменами, вони мають грати на зовсім іншому рівні.


Catic: Якщо 38-річний гравець – це найкраще, що ти маєш, то це вирок твоїй команді. Напевно, був би у Боснії геніальний тренер, він би зміг вивести збірну на Євро. Але це було б не завдяки гравцям, а скоріше всупереч їхньому низькому рівню. Мені шкода Джеко, він був засмучений. Він заслуговує грати на Євро, але проблема в тому, що інші гравці взагалі не заслуговують грати за збірну.


Mehinovic: Не хочеться лаяти команду. Боснія грала краще, у нас є перспектива, але сьогодні був не найкращий день у плані везіння. Більшість матчу Україна не знала, що робити, грала гірше і поступалася майже за всіма параметрами. Але українці мають більше сильних гравців, яких можна було випустити на заміну. Це й позначилося наприкінці матчу.


Nukic: Україна грала погано, а Боснія ще гірше. Ось і весь аналіз матчу. Не було гарної гри, не було багато моментів. Не було геніальних тренерських задумів. Просто Україна виграла за рахунок вищого середнього класу гравців.

Belmin: Ми змогли зупинити Мудрика та Зінченка, але не Довбика та Яремчука. У Боснії всього два зіркові гравці, і ті вже скоро закінчать свою кар'єру. Україна має дуже багато молодих талантів, які грають у найкращих чемпіонатах Європи. Шансів у нас із самого початку було мало.


Omer: Потенційно Україна – одна із найкращих команд Європи, але тільки потенційно. Подивіться, скільки вони мають талановитих гравців. І вони ще й ще з'являються. Якщо не помиляюся, то лише в Англії 3 чи 4 гравці збірної України. 4 в Іспанії, є в Португалії, Італії, і так далі. За Мудрика заплатили 100 мільйонів євро, а він навіть не найкращий гравець України. Я очікував, що Боснія програє з різницею у 3-4 голи, але ми зіграли дуже гідно.


Husic: Навіть якщо такі гравці, як Мудрик, Довбик або Зінченко грають на 50% від своїх можливостей, то вони все одно краще за майже всіх наших гравців, які гратимуть на 200%.


Adel: Кожна гра – це розчарування. Скільки вже ми бачили таких матчів, в яких останні 10 хвилин Боснія розвалювалася і дозволяла суперникам створювати момент за моментом. Українці врешті-решт так і зробили. Дочекалися, поки наша команда втомилася, після чого посилили тиск та забили два голи. А могли забити і третій. Неприємно це визнавати, але Україна загалом була сильнішою.


Duliman: Боснія знову програла – це вже не та новина, яка може здивувати когось. Це як слухати щоранку радіостанцію, яка повідомляє, що у Сараєві знову пробка, коли всі їдуть на роботу. Боснія програла, але ніхто не плакав, бо ми вже звикли. І якщо говорити чесно, то саме Україну можна вважати найсильнішою збірною у плей-оф. Вже після жеребкування все було зрозуміло.


Haris: Мене більше вражають люди, які чогось чекали від цієї команди після поразки від Люксембургу. Нині ми граємо на рівні Сан-Марино. Навіть Гібралтар показує цікавіший футбол. Нам нема чого робити на Євро.


Trncic: Якби Боснія змогла потрапити на Євро із такою грою, то це був би злочин проти футболу. Нема сенсу їхати на такий сильний турнір, щоб там зганьбитися. А з такими гравцями ми там програли б три матчі з трьох.


Muamer: Давайте говорити відверто. Я вже не згадаю, коли збірна Боснії та Герцеговини востаннє вигравала у сильнішого суперника. Можна ображатися на тренера чи гравців. Але ми маємо певний рівень, вище якого ми піднятися не можемо. Деякі гравці заслуговують грати на чемпіонаті Європи, але якщо говорити про команду, то вона недостатньо сильна та хороша, щоб грати на міжнародних турнірах. Навіть якби ми дивом потрапили на Євро, то там були б знову аутсайдерами. Сталося те, що й мало статися, тому не можу сказати, що сильно розчарований.


Daut: Коли програєш удома середньостатистичній європейській команді, яка явно не в найкращій формі, то розумієш, наскільки нижче Боснія цього середнього рівня. Ця команда вже давно показала, що найближчі 6-8 років не варто чекати якогось дива. Подивіться на кількість молодих талантів в Україні та тих, хто грає зараз за Боснію. Один Мудрик коштує дорожче за всю нашу збірну.