22 березня 2024 08:09

Росія вдарила по дамбі ДніпроГЕС, є влучання в тролейбус з людьми

В ніч на 22 березня Росія вдарила ракетами по дамбі ДніпроГЕС. Під удар потрапив пасажирський тролейбус, який перевозив робітників станції.


Як повідомляють радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, а також журналіст Денис Казанський, у момент атаки тролейбус перевозив працівників. Про ймовірних жертв та поранених інформації наразі нема.


Атака на ДніпроГЕС / t.me/kazansky2017
Атака на ДніпроГЕС / t.me/kazansky2017

Натомість у мережі публікують кадри наслідків атаки. На фото видно, що тролейбус згорів вщент.


Натомість у Центрі протидії дезінформації повідомили, що ДніпроГЕС - стоїть. Більше інформації офіційно буде згодом.


Атака на ДніпроГЕС / t.me/kazansky2017
Атака на ДніпроГЕС / t.me/kazansky2017

"Центр вже фіксує різні фейки щодо "знищення греблі", які запускає ворог, а також твердження, що "Україна повністю залишиться без світла". Вся ця інформація не відповідає дійсності", - пише ЦПД.


Масована ракетна атака на енергосистему


Увечері 21 березня на півдні України зафіксували російські ударні БпЛА "шахед", пізніше рух безпілотників поширився на низку областей. А вже під ранок ворог почав запускати ракети. Повідомлялося про гучні вибухи у Харкові, Дніпрі, Сумах, Хмельницькому та інших містах.


У Харкові пролунало понад 15 вибухів, місто залишилося без світла. Крім того, фіксують проблеми з водою. Про проблеми зі світлом повідомляють жителі Хмельниччини та Дніпра. Також є влучання в об’єкт критичної інфраструктури на Вінниччині. У Запоріжжі зруйновано декілька будинків, є поранені.


Запорізька атомна електростанція опинилася на межі блекауту. Під час масштабної ракетної атаки на Україну о 5:10 ранку відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ "Дніпровська", що з'єднує тимчасово окуповану ЗАЕС із об’єднаною енергосистемою України.


Фото: t.me/kazansky2017