21 березня 2024 12:14

Ла Ліга відхилила скарги "Реала" на суддівство в матчі з "Осасуною"

Делегована комісія Ла Ліги відхилив скаргу, подану мадридським «Реалом» проти арбітра Хуана Мартінеса Мунуери, який працював на матчі 29-го туру Ла Ліги з «Осасуною» (4:2).


«Делегована комісія Ла Ліги вважає, що дана скарга є ще одним проявом нещадної кампанії, що проводиться мадридським «Реалом» проти іспанських суддів з можливим наміром чинити тиск на вказану установу, щоб отримати конкурентну перевагу з рішень, які має ухвалити зазначена група.

Як зазначено та підтверджено Технічним комітетом арбітрів, дії Хуана Мартінеса Мунуери були бездоганні та ретельно адаптовані до правил, що регулюють суддівство. Будь-яка інтерпретація фактів просто помилкова», – повідомляється на офіційному сайті Ла Ліги.

Нагадаємо, інцидент стався в першому таймі зустрічі з «Осасуною». Фанати баскської команди скандували: «Вінісіус, помри!» Головний арбітр Хуан Мартінес Мунуера, на думку мадридської сторони, добровільно й навмисно пропустив образи на адресу бразильця, незважаючи на те, що гравці «Реала» привертали увагу арбітра до вигуків із трибун, і не відобразив ці кричалки у своєму протоколі.

Мадридський «Реал», у свою чергу, подав скаргу на суддю до Дисциплінарного комітету Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) та до Державної комісії з боротьби з насильством, расизмом, ксенофобією та нетерпимістю у спорті.