18 березня 2024 15:00

Ачербі виключено із заявки збірної Італії на матчі з Венесуелою та Еквадором через можливе расистське висловлювання на адресу Жуана Жезуса.

Франческо Ачербі виключено із заявки збірної Італії на найближчі матчі.


Під час вчорашнього матчу між «Інтером» та «Наполі» (1:1) у захисника «нерадзуррі» сталася сутичка із Жуаном Жезусом, під час якої італієць, ймовірно, назвав бразильця «нігером».

Після гри Жезус заявив, що Ачербі вибачився перед ним.


Італійська федерація футболу (FIGC) повідомила, що 36-річного футболіста виключили із заявки на товариські матчі з Венесуелою та Еквадором.


«Футболіст Франческо Ачербі, який прибув сьогодні вранці на тренування національної команди в Римі, пояснив тренеру Лучано Спаллетті та своїм партнерам по команді, як того вимагає внутрішня політика італійської збірної, свою версію передбачуваного расистського висловлювання на адресу футболіста Жуана Жезуса під час матчу «Інтер». "Наполі".


За словами захисника «нерадзуррі», який очікує на розгляд справи органами спортивного правосуддя, з його боку не було жодних дискредитуючих, очорняючих або расистських намірів.

Однак було вирішено виключити Ачербі зі списку гравців, викликаних на наступні два товариські матчі, запланованих у Сполучених Штатах, щоб гарантувати необхідний спокій національній команді та самому гравцю, який сьогодні повернеться до свого клубу.

В результаті було викликано захисника «Роми» Джанлука Манчіні, якого раніше було включено до попереднього списку», – йдеться у заяві FIGC.