5 березня 2024 14:35

Український хавбек вибрав "Спартак", а не київське "Динамо": ексфутболіст пояснив, чому так сталося

Колишній півзахисник московського Спартака та молодіжної збірної України Єгор Лугачов розповів, чому, маючи пропозицію від київського Динамо та Спартака, обрав саме московський клуб.

В ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» Єгор Лугачов згадав, як вперше потрапив на перегляд до академії київського Динамо.

«Розпочну із того, що років у 12-13 я був на перегляді в академії Динамо. Тоді для мене це був космос. Враження таке, що потрапив у мадридський Реал. Туди брали найкрутіших футболістів з усієї України. Проте особисто мені сказали, що я не той футболіст, про якого треба взагалі щось балакати. Типу не рівень академії й т.д».

Лугачов розповів, який тренер вплинув на його розвиток і які клуби цікавилися ним після серії успішних виступів за молодіжну збірну України.

«Потім я добре себе показав в збірній України U-16 під керівництвом Ігоря Валентиновича Жабченка. Він знайшов до мене підхід, повірив і дав шанс, яким я на 100% скористався. Мною зацікавилися декілька клубів, серед яких найближчими були Динамо та Спартак».

Хавбек пояснив, хто вплинув на його рішення перебратися до московського Спартака.

«Я, чесно кажучи, тоді нічого не вирішував. У мене була розмова із директором академії Станіславом Олександровичем Кочубинським. Він пояснив, що мої перспективи в Києві – це Динамо-3. А у Спартак мене готові були брати одразу в дубль, який був під першою командою. Наскільки я знаю, це було 50 тисяч доларів», – заявив Лугачов.

За час професійної кар'єри Єгор Лугачов захищав кольори київського Арсеналу, Полтави, Гірника-Спорт (Горішні Плавні) та Колоса з Ковалівки.


У складі московського Спартака українець провів один офіційний поєдинок.


За молодіжну збірну України Лугачов зіграв п'ять матчів: один гол.