3 березня 2024 23:18

Руслан Ротань - про нічию з "Зорею": "Хочеться звернути увагу на некваліфіковане суддівство, давно такого не бачив"

Головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань прокоментував нічию з «Зорею» (0:0) у 19-му турі УПЛ.

- Я вважаю, що, мабуть, ми прагнули сьогодні перемогти. Однозначно, ми хотіли. Я задоволений командою, задоволений тим, що вони на цьому важкому полі грали в футбол, створювали моменти. В принципі, я вважаю, що ми заслуговували як мінімум перемоги більше, ніж того хочемо навіть ми.


Але хочеться звернути сьогодні увагу на некваліфіковане суддівство. Я вважаю, що давно я такого не бачив. Великий плюс в тому, що наші нові керівники розберуться з цим і я впевнений, що такого не буде. Бо не можуть судити так матчі, трактувати по-різному, не давати картки. Для мене, якщо чесно, я шокований. Може я зараз передивлюся матч, буде по-іншому.


Але дуже неякісне суддівство, мені не сподобалося. М’яч вводиться 2 хвилини, суддя допомагає в цьому. Це якийсь парадокс. Ми хочемо розвивати футбол, ми хочемо грати в футбол, хочемо бути командою, яка хоче грати в футбол. А судді в цьому плані повинні допомагати футболу. А якщо все це ламається, і ламає все суддя, то для мене це парадокс, я трошки засмучений цим. Я впевнений, що нові керівники розберуться, і такого не буде. Вони будуть на боці футболу, і це найголовніше.


- Чи тисне турнірне становище на команду?


- Звичайно, тисне. Тому що ви ж бачите, що нам потрібні перемоги, моя команда хоче, і ми переживаємо. І коли приходять ці моменти, переживання заважає нам перемогти, і тому це не дає нам довгоочікуваного результату.


- Прокоментуйте щодо ситуації після попереднього матчу з Іваном Калюжним. Як команда на це відреагувала?


- Як може команда відреагувати? Я думаю, що ми всі професіонали, і це скажімо так, кабінетні ігри, це питання до наших керівників, тому я думаю, що вони повинні відповідати на ці питання, а ми повинні робити свою роботу, - сказав Ротань.

«Олександрія» наразі посідає 11-те місце в УПЛ, «Зоря» - 12-те.