3 березня 2024 22:15

Михайло СПІВАКОВСЬКИЙ: "У "Львові" Михавку дали характеристику, що він лідер. Але не той, який багато кричить і щось кидає в роздягальні, а такий, що говорить мало, але по ділу"

Журналіст Михайло Співаковський в програмі "ТаТоТаке" проаналізував поєдинок "Динамо" та "Чорноморця" та розповів історію про захисника киян Тараса Михавка.


"Я говорив, що бачу лише один шанс для "Чорноморця" в грі з "Динамо" - це грати як він грав в минулому сезоні, максимально агресивно один в один, без простору і часу для суперника. "Чорноморець" саме так і грав. В цьому матчі візуально було набагато менше браку ніж в інших, м’яч добре тримався в обох команд. В якийсь момент "Чорноморець" вирівняв гру і мені шкода, не тільки як корінному одеситу, а і вболівальнику УПЛ, що в цьому матчі все вирішила помилка молодого воротаря Варакути. Якби не цей епізод, то було б цікаво, що зробило б "Динамо", які надздібності вони б показали, щоб проломити цей захист. У "Чорноморця" є проблеми зі створенням моментів, але вцілому організація гри значно покращилась.


Ще хочу сказати по Михавку. Я придивився до цього гравця і згадав, що в мене була розмова з представниками "Львову", коли вони прийшли дивитись на Крушинського в академію і побачили Михавка. Він дуже їм сподобався і йому дали характеристику, що він лідер, але не той, який багато кричить і щось кидає в роздягальні, а такий, що не дуже багато говорить, але говорить по ділу. І його слухають. Ми читали, що в Пономаренка були серйозні проблеми з адаптацією в динамівському колективі, то в Михавка такого не має бути. Він дуже хороший на м’ячі, ну мені так здається".