3 березня 2024 16:10

"Верона" вдома мінімально перемогла "Сассуоло"

Серія А. 27-й тур


"Верона" - "Сассуоло" 1:0


Гол
: Свідерськи 79


В зовсім нещодавні часи Роберто Де Дзербі в "Сассуоло" та Івана Юрича-Ігора Тудора у "Вероні" ці команди трималися в Топ-10, грали в веселий динамічний футбол, подобалися вболівальникам. Але ті часи минули. До звітного матчу на 17-19 місцях утворилася група з 20-ма очками, і обидві ці команди там. Тому сьогоднішній очний матч мав величезне значення. Особливо – перемога в ньому.

"Верона" начебто грає непогано. Програла лише три з семи попередніх матчів. "Ромі", "Наполі" та "Болоньї" в гостях, і там виглядаючи пристойно. 1:2, 1:2, 0:2. А у попередньому домашньому навіть зіграла внічию 2:2 з "Ювентусом" з позиції сили. Але перемог майже немає. "Сассуоло" ж з п'ятьма очками в попередніх 13-ти турах перед попереднім змінив тренера, але все одно отримав 1:6 вдома від "Наполі".

Той матч став першим в кар'єрі як головного тренера дорослої команди для Еммануеле Бігікі, тренера з місцевої академії. І після нього швидко вирішили знайти досвідченішого фахівця. Але й досвідчений зубр Давіде Баллардіні програв в першому матчі, ще й в гостях та в стратегічно важливому.

Гра очікувано була невисокого рівня. Хоча команди намагалися. І моменти все ж таки були. Доменіко Берарді не грав півтора місяці через травму, повернувся, прострілив, і Монтіпо врятував від удару Торстведта зльоту. Біля інших воріт Педерсен мало не забив у власні, а Анрі добив неточно. Воротар гостей Консільї врятував подвійним сейвом від удару Суслова з рикошетом та добивання Кабала.


В другому таймі "Сассуоло" посилював тиск, але пробивав неякісно. А потім і подарував гол супернику. Опорник Енріке заснув і втратив м'яч у центрі поля, Бонаццолі спрямував Свідерськи в прорив (обидва вийшли на заміну), поляк пробив, і рикошет від Ерліча заплутав воротаря. Ще й Берарді залишив поле через травму та повідомляють, що, можливо, завершив сезон.


"Верона" останнім часом виглядала краще за "Сассуоло" за грою, ще й спокійніше та стабільніше, тож, напевно, її перемога справедлива. А у Баллардіні багато роботи, хоча його команда грала сьогодні непогано.