26 лютого 2024 18:43

Ігор ЦИГАНИК: "Шовковський має всі можливості створити "Динамо", яке зможе виграти чемпіонат"

Коментатор і журналіст Ігор Циганик в програмі "Циганик LIVE" висловився щодо матчу "Металіст 1925" - "Динамо" та оцінив перспективи підопічних Олександра Шовковського.


"Я вчора був на матчі "Металіст 1925" - "Динамо". Я вітаю Гармаша з тим, що він зіграв за "Металіст 1925", забив гол, заробив жовту картку і потім Віктор Скрипник його поміняв від гріха подалі. Грав він добре. "Металіст 1925" здорово розпочав матч, але "Динамо" зуміло переламати хід гри, проте це було дуже легко зроблено. "Динамо" легко заходило в штрафний майданчик. Спочатку Кабаєв зрівняв рахунок, потім забив Ванат. Щодо ймовірного порушення Шапаренка на Черваку: гравець "Металіста 1925" послизнувся і сам впав. Потім "Динамо" забило третій м’яч з меж воротарського майданчика, потім ще один, але арбітр його скасував, потім пропустили з меж воротарського і знову забили.


Що мені сподобалось в грі "Динамо"? Інтенсивність, вона суттєво збільшилась, вже немає тримання м’яча заради тримання, як було при Луческу. І це дуже видно. Дуже багато вертикальних передач, немає гри поперек, всі передачі вперед. Здорово біжать Волошин і Кабаєв, відкривається Ванат, який постійно шукає свої моменти. Я побачив гру Шапаренка і Буяльського, гра Миколи - це дуже хороша історія для "Динамо". Я дуже вірю, що він буде прогресувати. І в мене враження, що "Металіст 1925" був не готовий повністю дати боротьбу.


"Динамо" після цього туру показало, за рахунок чого вони збираються перемагати. Вони збираються перемагати за рахунок інтенсивності. Команда була дуже добре готова, але подивимось, що буде далі. Давайте забувати про Луческу, його вже немає. Тепер всі рішення приймає Шовковський, всі перемоги - це його перемоги, а поразки - його поразки. Шовковський має всі можливості створити "Динамо", яке зможе виграти чемпіонат. Ми ж бачимо як втрачають очки конкуренти. Звичайно, що ще рано говорити, але "Динамо" дуже легко розвернуло гру на свою користь".