26 лютого 2024 17:21

"Олександрія" вдома відібрала очки у "Шахтаря"

В Олександрії на стадіоні "Ніка" місцевий однойменний клуб приймав донецький "Шахтар". Господарі у 2024 році офіційних матчів ще не грали, а ось "гірники" двічі зустрічалися з "Марселем" в Лізі Європи.


Руслан Ротань з перших хвилин випустив 27-річного португальського захисника Кампоса, який дебютує в українському футболі. Щодо "гірників", то Маріно Пушич у порівнянні з протистоянням проти "Марселя" довірив місце у старті Бондарю, Педріньйо та Кевіну.На жаль, через повітряну тривогу початок зустрічі відклали майже на дві години.


Команди розпочали зустріч у досить повільному темпі, ніхто не хотів ризикувати. Перший небезпечний момент створили господарі поля. М'яч після удару головою у виконанні Кулакова пролетів повз ворота. "Гірники" прогнозовано грали першим номером, а підопічні Ротаня у більшості епізодах майже всім складом розташовувалися за лінією м'яча. Колектив із Олександрії у нинішньому сезоні більше одного гола за зустріч в рідних стінах не забивав.


В середині першої половині зустрічі після помилки Судакова пробивав у дальній кут Кулаков, але у площину воріт нападник "Олександрії" не влучив. Як не дивно, але саме господарі були ближчими до того, щоб відкрити рахунок. У підопічних Пушича були суттєві проблеми з конструктивом у заключній третині поля. Ще до перерви через травму залишив поле Зубков. Замість нього у гру увійшов Швед. У підсумку, на гол суперники у першому таймі не награли. Від футболістів "Шахтаря" очікували більшого, але роботи у Шевченка так і не було. Варто відзначити якісну гру господарів поля у захисті.


Відразу після перерви характер гри не змінився. Господарі поля не притискалися до власних воріт і грали дуже грамотно. Підопічні Пушича були не схожими самі на себе. Занадто прогнозовано гості грали в атаці, не вистачало швидкості. Можливо, далася взнаки недооцінка суперника, але з таким підходом складно буде розраховувати на чемпіонство.


Станом на 60-ту хвилину підопічні Ротаня пробили шість разів по воротам, а "гірники" - всього тричі. Футболісти "Шахтаря" всього одного разу у площину воріт пробили за годину гри. Дуже красномовна статистика... Безумовно, це був один із кращих матчів у сезоні для "Олександрії", але не можна не відзначити на провальну гру "Шахтаря".


Футболістам залишалося зіграти менше 20 хвилин, але знову пролунала повітряна тривога і всі пішли до укриття. Після відновлення гри "гірники" продовжували контролювати м'яч, але без небезпечних моментів. Не вистачало нестандартних дій, швидкості та емоцій. Проблем у захисників "Олександрії" не було. На 88-й хвилині фортуна могла посміхнутися гостям, але Швед головою пробив у стійку.


У підсумку, матч завершився закономірною нульовою нічиєю. "Шахтар" вперше з 23 жовтня 2021 року не забиває у гостях.


18-й тур УПЛ сезону 2023/24


"Олександрія" - "Шахтар" 0:0


"Олександрія": Шевченко — Копина, Логінов, Кампос, Мартинюк (Скорко, 78) — Калюжний, Михайленко — Шулянський (Джевані, 67), Ковалець(к) (Бєляєв, 67), Калітвінцев — Кулаков (Де, 72).


"Шахтар" (стартовий склад): Різник — Педріньйо, Матвієнко (к), Бондар, Конопля — Бондаренко — Кевін (Траоре, 56), Судаков, Криськів (Степаненко, 56), Зубков (Швед, 35) — Егіналдо (Сікан, 46)