22 лютого 2024 22:23

Лунін – про "Реал": "Показав, що маю рівень для цього клубу, маю амбіції тут грати, що мене не влаштовує бути просто номером два"

Воротар «Реала» Андрій Лунін розповів, чи важко йому було миритися з роллю другого воротаря, коли був здоровий Тібо Куртуа.


— Коли Куртуа був здоровий, відчувалося, що, щоб ти не робив – дуже важко буде потрапити до складу?


— До складу – так, але ті ігри, які я провів, коли він травмувався чи якась ротація була – це мені допомогло, скажімо так, закріпитись, зміцнити своє становище у команді та клубі.


— У тебе з ним зовсім інша конкуренція, ніж з Кепою. Ви розуміли, яка у кого роль, який статус, що він – номер один, а ти маєш бути супер готовим, якщо буде шанс.


- Так.


- Рік, два. Куртуа не травмується, постійно грає, як сидіти? Навіть за Куртуа, навіть у топ-клубі.


— Це складне питання, то просто я не відповім. Чи люди розуміють взагалі, що таке «Реал», якось за нього грати, якось жити, коли ти в цьому клубі.


Звісно, футбол – це ігри, не просто тренування. Це ігри, стадіон, атмосфера, конкуренція, трофеї тощо. Просто тренуватися щось важко, просто бути готовим будь-якої миті.


Ті ігри, які я провів, допомогли мені закріпитись. Це помітно змінило все одно мій статус у команді та клубі.

Я показав, що маю рівень для цього клубу, маю амбіції тут грати, що мене не влаштовує просто номером два, — сказав Лунін.