19 лютого 2024 12:43
2

Медіаменеджер "Минаю" про єдиний пул: "Чекаємо на приєднання ще 3-х клубів, мінусів від вступу для них вже не існує"

Медіаменеджер «Миная» Мирослав Небесник розповів Tribuna.сom про позицію клубу щодо створення єдиного пулу в УПЛ.


- Наскільки «Минай» задоволений участю в проєкті УПЛ ТБ з «Рухом»? І чому вирішив знову доєднатися до загального телепулу?


- Ми вважаємо проєкт, запропонований «Рухом» на початку сезону, був найбільш наближений до концепції єдиного телепулу, яку нарешті втілили в життя зараз (йде мова про виробництво довколаматчевого контенту, централізовані хайлайти поєдинків на одному YouTube каналі). Влітку, клуби і УПЛ занадто пізно взялися за цю справу і через брак часу не всі встигли розібратися в тому, що відбувається, та «купилися» на пропозицію MEGOGO. У підсумку «Минай» зреагував вчасно і разом з «Рухом» показали іншим клубам, як має виглядати кінцевий продукт для глядача. Невдовзі до цього дійшли і «Верес» з «Кривбасом». Отже, по-перше, це був дуже корисний досвід власного виробництва трансляцій та студій. По-друге, ми самі мали змогу визначати витратну складову на це виробництво, тобто наймали підрядника по своїй кишені, а не за ціною монополіста. По-третє, досягли головного – залучили набагато більшу кількість аудиторії, ніж якби пішли шляхом схем MEGOGO. У «великому» телепулі були трансляції з цифрами 60-70 тисяч сумарних переглядів. У нас мінімальна – 96 тис. Максимальна – 428 тис.


- Як «Минай» визначає для себе критерії успішності телепулу у весняній частині сезону? Що клуб вважатиме задовільним результатом?


- Задовільним результатом «Минай» вважатиме, якщо про“кт продовжить своє життя і на наступний сезон. Поки все на папері виглядає дуже гарно. Це якраз та концепція, яку ми ще влітку підтримували.


Якщо, дивитись на плюси конкретно для клубу, то це: - зменшення навантаження на бюджет;


- Розширення аудиторії за рахунок того, що ефірний канал буде практично на всіх майданчиках (ОТТ, кабель, супутник + студії та хайлайти в YouTube).


- Як «Минай» бачить подальший розвиток телепулу у наступному сезоні?


- Є надія на хороші показники переглядів нового УПЛ ТБ. Бренд каналу має набути популярності і глядач врешті решт не плутатиметься, де йому дивитись український футбол. Це має підвищити ціну на розміщення реклами на каналі. Ну і, зрештою, чекаємо на приєднання до проєкту ще трьох клубів. Мінусів вступу до телепулу для них вже не існує. А дивіденди можуть отримати всі, - сказав Небесник.


Раніше повідомлялось, що зараз у телепулі всі клуби УПЛ, крім «Динамо», «Зорі» та «Дніпра-1».

Минусов нет? Так и плюсов нет. А дивиденды - это 100 000 грн. за сезон? Минаю как раз на 4 мачты освещения хватит. Без подключения. В первой лиге.
Сховати
Балоун, 100 тис. і на одну щоглу може не вистачити: проектування, метал, транспортування, монтаж. І це ще без вартості прожекторів.