14 лютого 2024 23:34
1

Міноборони Литви: Росія готова до нападу на країни НАТО

Фото - ua.depositphotos.com


Росія зараз перебуває у вигідному становищі для нападу на інші країни Європи - вона має більше сил, військового досвіду і виправляє свої помилки. Про це в коментарі Business Insider сказав директор з оборонної політики міністерства оборони Литви Вайдотас Урбеліс.


За його словами, незважаючи на невдачі, Росія, схоже, краще підготовлена до майбутнього нападу, ніж до вторгнення в Україну.


"Тепер вони мають досвід ведення широкомасштабної війни, який варто розглядати як частину планування. Якщо ви подивіться лише на цифри, то побачите, що у збройних силах Росії зараз більше людей, ніж до вторгнення", - зазначив військовий.


Він припускає, що, незважаючи на втрати російської техніки, вона зможе досить швидко відновитися, тож Литва має бути готовою, оскільки Росія розглядає її та сусідні з нею регіони "як частину своєї власної сфери".


За словами Урбеліса, Литва має бути готовою до швидкого реагування, а не чекати, доки "спрацює механізм НАТО". Це включає постійне розміщення в країні більшої кількості військ Альянсу, збільшення витрат на оборону та посилення охорони кордонів.


Військовий додав, що вторгнення Росії в Україну зміцнило НАТО, але закликав членів альянсу активізувати свої зусилля щодо оборони.

"Як альянс, я думаю, що ми на правильному шляху. Але недостатньо швидко", - резюмував Урбеліс.

В Украине продолжают обсуждать возможные тонкости мобилизации.

Как оказалось, практически тысяча прокуроров имеют статус "участников боевых действий", хотя на передовой из них никто не был.