12 лютого 2024 00:10

"Барселона" та "Гранада" зіграли в результативну нічию

"Гранада" до сьогодні мала всього одне набране очко в 11 виїзних турах Ла Ліги, але "Барселона" примудрилася облажатися навіть тут.


Причому починалося все добре для господарів. Вони розбивали високий пресинг "Гранади", створювали моменти, і на 14-й хвилині Ямаль з метра замкнув простріл Канселу — 1:0.


Але що почалося далі? Тер Штеген втрачав м'яч на своїй половині, захист не грав по супернику, а на флангах простору було море. Одного разу Крістенсен у падінні заблокував удар Узуні, але ж це не футбол, і ще до перерви черговий простріл Пеллістрі замкнув Рікард Санчес — до речі, вихованець "Барси".


"Монжуїк" свистів; Хаві саркастично посміхався — і на цьому команди пішли на перерву, з якої "Барса" повернулася навіть беззахиснішою, ніж раніше.


Так, вона атакувала позиційно, намагалася загравати Левандовського, але кожна (!) контратака "Гранади" таїла загрозу. Одного разу Пеллістрі вибачив, влучивши в обличчя тер Штегену, а ось на 60-й хвилині уругваєць уже був точним.


Геніальний асист Гюндогана на Роберта дозволив цей м'яч відіграти, але майже відразу капітан "Гранади" Мікель опинився на самоті перед воротами і головою зробив рахунок уже 2:3. Фантастика!


По грі складалося відчуття, що Кубарсі та Іньїго вперше бачать один одного; Канселу не знає, що йому треба повертатися на свою половину, а Кунде отримав установку безцільно бродити полем туди-сюди. Це не оборона, це цирк.


На щастя для "Барси", проти неї грала така ж слабка команда, і сил 16-річного Ямаля вистачило, щоб принаймні уникнути поразки.


24-й тур Прімери. Барселона. "Олімпійський"


"Барселона" - "Гранада" — 3:3


Голи: Ямаль, 14, 80, Левандовський, 63 - Рікард Санчес, 43, Пеллістрі, 60, Мікель, 66


"Барселона": тер Штеген - Кунде, Кубарсі, Іньїго Мартінес, Канселу (Рафінья, 75) - де Йонг, Крістенсен (Фермін Лопес, 67), Гюндоган - Ямаль, Левандовський, Педрі (Гую, 89)


"Гранада": Баталья - Рікард Санчес, Рубіо, Мікель, Мауасса - Онгла - Пеллістрі (Юзвяк, 84), Гумбау (Торренте, 90+4), Серхіо Руїс, Мелендо (Кальєхон, 75) - Узуні (Аресо, 84)


Попередження: Фермін Лопес, 78 - Серхіо Руїс, 33, Мікель, 78