10 лютого 2024 16:48

Забили 6 голів. "Динамо" U-19 розгромило данську команду

Юнацька команда «Динамо» продовжує підготовку до другої частини сезону у чемпіонаті України U19 у Туреччині. У рамках зимового збору наша команда провела черговий контрольний матч. Цього разу суперником «біло-синіх» стала юнацька команда клубу «Відовре», що представляє Данію.


Із перших хвилин зустрічі підопічні Ігоря Костюка взяли гру під свій контроль та регулярно створювали небезпечні моменти біля володінь суперника. Футболісти ж «Відовре» в основному, проводили гострі контрвипади, причому деякі з них були достатньо небезпечними. Кілька разів м’яч пролітав у лічених сантиметрах від стійки. Але динамівські захисники не так часто дозволяли опоненту підходити до своїх воріт занадто близько. Втім, перша половина тайму пройшла у боротьбі і без забитих м’ячів.

Найцікавіше наші хлопці залишили на другу половину тайму. Пашко низом розіграв штрафний, призначений на правому фланзі атаки, Пономаренко отримав м’яч, скористався позиційною помилкою голкіпера та метрів з 20 спрямував його у ближній кут воріт – 1:0.


А незадовго до свистка на перерву кияни влаштували справжній штурм володінь датської команди. Спочатку Пашко зробив ще одну чудову передачу справа, але на удар Білого у площину воріт зміг зреагувати воротар. Після подачі від кутової позначки головою завдавав удару Балаба, але і у цьому моменті воротар виручив. А ось після атаки другим темпом і він виявився безсилим, коли Іщенко невідпорно пробив метрів з 18 – 2:0.

Щойно розпочався другий тайм, як «біло-сині» довели рахунок до великого. Голкіпер помилився, вибиваючи м’яч від воріт, влучив у Кремчаніна, Дмитро підхопив м’яч і вразив вже порожні ворота – 3:0. Незабаром Пономаренко здорово пробив зі штрафного – воротар у стрибку перевів м’яч на кутовий. Надалі перевага киян теж була беззаперечною, тож наступний забитий м’яч був лише питанням часу. Українці провели його на 63-й хвилині, коли Пашко справа зробив чудову навісну передачу до штрафного майданчика, а Лобко головою переправив м’ячу сітку – 4:0.


Не пройшло і хвилини, як рахунок став 5:0: Осипенко прорвався до воріт та із меж штрафного майданчика відправив м’яч у правий від себе кут воріт по недосяжній для голкіпера траєкторії. Але на цьому наша команда не зупинилася і продовжувала регулярно створювати небезпечні моменти біля чужих володінь, не даючи жодного шансу супернику, щоб скоротити відставання у рахунку.

Незадовго до фінального свистка остаточний рахунок встановив Лобко, який оформив дубль. Віталій прийняв м’яч у воротарському майданчику, і другим дотиком з кількох метрів «розстріляв» воротаря – 6:0.

Зазначимо, що свій наступний контрольний поєдинок «Динамо» U19 проведе наступної п'ятниці, 16-го лютого, проти ще однієї датської команди «Раннерс» U19.


Контрольний матч

«Динамо» U19 - «Відовре» U19 – 6:0 (2:0)

«Динамо»: 1. Гудименко, 3. Балаба, 5. Сизонюк, 20. Гусєв, 21. Рибак, 14. Іщенко, 22. Осипенко, 8. Білий, 7. Кремчанін, 10. Маткевич, 11. Пономаренко.

На заміну виходили: 12. Ігнатенко, 19. Пашко, 4. Захарченко, 6. Котуха, 23. Озимай, 9. Лобко, 16. Янчишин, 17. Калин, 24. Герич, 25. Люсін, 29. Редушко, 37. Король.

Голи: Пономаренко (36), Іщенко (45), Кремчанін (47), Лобко (63, 89).

Фото - ФК «Динамо»