10 лютого 2024 13:49

Македа про "Олд Траффорд": "У знесення стадіонів є проблема: ви зносите історію і назавжди втрачаєте місце, де сталося щось чарівне"

Федеріко Македа виступив проти зносу "Олд Траффорд".


Нагадаємо, у грудні архітектори, які відповідають за проект реконструкції стадіону «Манчестер Юнайтед», закликали нового акціонера Джима Реткліффа та родину Глейзерів знести застарілий «Олд Траффорд» та побудувати «інноваційний та захоплюючий» новий стадіон.

Колишній футболіст "Манчестер Юнайтед" розповів, що його син побачив на YouTube відео його першого гола за манкуніанців - у матчі проти "Астон Вілли" у 2009 році (3:2). У тій грі Македа дебютував за «Юнайтед» та приніс своїй команді перемогу. Завітавши до матчу «МЮ» проти «Фулхема» в передостанньому турі минулого сезону, Федеріко вивів свого сина на поле.
«Я сказав йому, що звідси тато забив. Він хотів зробити те саме і зробив. Це було щось особливе.


У цьому проблема зносу стадіонів – ви також зносите історію. Ви назавжди втрачаєте місце, де сталося щось чарівне, місце, яке ви, можливо, захочете якось показати своїм дітям.


Я був би проти знесення стадіону та будівництва його в іншому місці. Я вважаю, що структура та історія цього місця мають залишитися, а також потрібно внести деякі покращення.

Це місце, де всі вболівальники насолоджувалися чудовими іграми та спогадами. Першого дня, коли я підписав контракт із «Манчестер Юнайтед», коли я був дитиною, прогулянка стадіоном подарувала мені особливі відчуття. Я ніколи не бачив нічого подібного. Це чарівно.


Це не тільки місце, де я забив гол, це будинок для всіх, хто вболіває за «Юнайтед». Коли я повернувся, все було так само. Очевидно, його потрібно модернізувати, але історія цього клубу – це ще й цей стадіон, «Олд Траффорд», – сказав нападник «Анкарагюдж».