9 лютого 2024 11:04

"Сказали шукати новий клуб, але не відпускають". Гравець "Шахтаря" розповів про свій можливий відхід з клубу

Нападник Шахтаря і молодіжної збірної України Богдан В'юнник детально розповів про усю ситуацію, яка сталася довкола нього.


На днях портал FootBoom, гравець відмовився тренуватися з гірниками і хоче розірвати контракт! Футболіст дав коментар журналісту Володимиру Звєрову, який у своїй авторській програмі "Звєров Про Футбол" опублікував розмову з футболістом.


У своєму коментарі В'юнник розповів, що Шахтар сам сказав йому не приїжджати на збори і шукати новий клуб. Але потім, коли з'явився варіант із переходом гравця в польську Лехію, Даріо Срна сказав гравцю перепідписати контракт спочатку на 4 роки, але коли отримали відмову, то запропонували лише на 1,5 роки. Зараз між Шахтарем і Лехією тривають перемовини.


– З’являється інформація про те, що Ви хочете розірвати контракт із Шахтарем через "пов’язані з війною переживання". Що з цього правда, а що не відповідає дійсності?


– Нічого не відповідає дійсності. Після цих новин я був у шоці, тому що мені сказали не приїжджати на збори та шукати новий клуб, і одразу почалися перемовини між Шахтарем та Лехією з Гданська. Чекаю їхнього результату вже місяць. Востаннє у таборі Шахтаря я був на матчі у Токіо, після цього почалася відпустка. Я приїхав до своєї родини в Швейцарію, яка живе тут як біженці.


– Скільки ще часу чинний контракт із Шахтарем?


– Контракт до 30 червня 2025 року. Я сподіваюся на перехід в Лехію.


– Мова про повноцінний перехід?


– Повноцінний перехід, або оренда із правом викупу


– Чи розглядаєте варіант із орендою у клуб УПЛ?


– Ні, не розглядаю. Лехія дуже цікавиться мною ще з літа минулого року і дуже хоче бачити у себе. Тому я вибрав саме цей варіант.


– Що Вам сказали у Шахтарі? Яка позиція клубу?


– Від самого початку мені повідомили, що я і ще декілька гравців не поїдуть на збори. І що всім треба шукати нові клуби. Після цього Даріо Срна зв’язався із моїм батьком і сказав, що є інтерес з боку Лехії. Усе було гаразд, мені сказали не приїжджати на збори. Шахтар схвалив перехід до польського клубу, але Даріо сказав перепідписати контракт на 4 роки. Ми відмовилися. Потім йшли перемовини, але в офіційній площині Шахтар не відповідав на запити Лехії. Потім Даріо сказав перепідписати на півтора роки і йти в оренду. Ми попросили умову, що ця оренда має бути із правом викупу. Даріо на це не погодився. А потім ще перепитував, чому я не на зборах. Станом на вечір 8-го лютого Шахтар досі не відповів.


– Необхідне уточнення. Для чого укладати новий контракт на півтора роки, якщо чинний спливає через півтора?


– У нас було таке ж запитання, але і на це ми погоджувалися.


– Лехія – команда Другої ліги чемпіонату Польщі. Чи не вважаєте, що цей рівень занизьким для гравця молодіжної збірної України?


– Це клуб із історією. Вони вперше за 15 років вилетіли з Екстракляси і зараз ставлять завдання повернутися. Ще раз кажу – вони ще влітку дуже хотіли мене придбати, але Шахтар відмовив. Сказали, що я їм потрібен. Я зіграв 6 матчів у Прем’єр-лізі і далі, з вересня, майже завжди був поза заявкою. Лише кілька ігор сидів у запасі. Тому Лехія – це дуже цікавий проект для мене.


– Як, на Ваш погляд, буде далі розвиватися ситуація?


– Сподіваюся, що клуби домовляться і буде все гаразд.