7 лютого 2024 16:27

Голову комітету суддів Іспанії звинуватили у маніпуляціях із ВАР з метою нашкодити "Реалу"

Голову комітету суддів звинуватили у маніпуляціях із ВАР з метою нашкодити «Реалу».


Голова технічного комітету арбітрів (CTA) Луїс Медіна Канталехо звинувачений у маніпулюванні зображеннями ВАР з метою заподіяння шкоди "Реалу", стверджує El Debate з посиланням на скаргу. Зокрема, є запит на розслідування можливих організованих злочинів та корупції.


У скарзі сказано, що CTA має секретну ЗЛО-кімнату, яку називають «операційною». З неї ВАР та АВАР отримують вказівки у спірні моменти матчів, що суперечить протоколам IFAB.

«Коли грає «Реал», із незвичайною частотою вибирається «потрібний» кадр, – сказано у скарзі. – Це завжди шкодить «Мадриді» і не залежить від того, які судді працюють на матчі».


Кімнатою керує людина, чия посада визначається як «директор з операцій». На кожній грі цю роль виконує нова людина, ім'я її не розкривається. По телефону він контактує з ВАР та АВАР, а також із співробітником CTA. Розмови не записуються.


У скарзі наголошується, що й керівник ВАР в Іспанії Карлос Клос Гомес та Медіна Канталехо порушують протоколи IFAB.


Також у скарзі просять розглянути «маніпуляцію, відмову від використання та приховування» зображень ВАР. У скарзі наводяться десятки прикладів і вказується, що деякі керівники суддівського корпусу «використовують хитрощі для досягнення певних цілей», «поміщають сумнівні епізоди на два кадри замість одного» та «приховують зображення, які можуть пояснити сумнівний епізод».


Також згадується практика «приховування агресії, яку зазнали кілька гравців, переважно з «Реалу». У тексті сказано: «Глядачі можуть не помітити агресію, але вона не повинна залишатися непоміченою ВАР та АВАР, які знаходяться у спеціальній кімнаті та одержують кадри з 35 різних камер».

Насамкінець сказано, що єдина мета приховування зображень – «завдати шкоди команді, яка страждає від цього, і принести користь команді, яка порушувала правила, яка таким чином не залишається в меншості».

Окрім Медини Канталехо, звинувачення висунуті членам колегії Карлосу Клосу Гомесу та Сантьяго Хайме Латре, а також суддям Рікардо де Бургосу Бенгоечеа, Гільєрмо Куадре, Сесару Сото Градо, Алехандро Муньїсу Руїсу, Пабло Гонсалесу Фуертесіу Іуа асу Вільянуеве.