7 лютого 2024 10:22

Польський тренер, якого сватали до "Динамо", заявив, що готовий повернутися до роботи

Колишній тренер «Ракува» Марек Папшун, який зробив клуб великим, з травня минулого року був безробітним. 49-річний тренер вирішив піти на заслужений відпочинок після перемоги в чемпіонаті Польщі у 2023 році. Папшун був пов'язаний з клубом з 2016 року. Відтоді він пройшов справді довгий шлях із «Ракувом». На цьому шляху, звісно, було підвищення до вищої ліги, потім два тріумфи в Кубку Польщі і, в самому кінці, тріумф в чемпіонаті.


Завдяки цьому досягненню Папшун отримав титул «Тренер року» на гала-концерті тижневика «Piłka Nożna» в понеділок. Отримавши статуетку, досвідчений тренер заявив, що на цьому відпочинок закінчився і пора повертатися до роботи. В якому клубі? В розмові з ведучими гала-концерту він не захотів розголошувати це. "Якби я знав, я міг би тобі сказати. Я можу чесно сказати, що я не знаю" , - зізнався він (цитата WP Sportowe Fakty).

Марек Папшун з літа перебуває без клубу. Колишнього тренера «Ракува» пов’язували з багатьма командами, але він вирішив не приєднуватися до них.


"Ця нагорода змусила мене поміркувати та підбити підсумки. І я прийшов до такого висновку: нам потрібно закінчити відпустку і повернутися до роботи. Час спливає, молодь тисне, тут мав бути Давід Шварга, але він залишився на роботі, Яцек Магера робить чудову роботу, інші тренери не сидять без діла, тому, оскільки я люблю конкуренцію, я повинен прийняти цей виклик", – пояснив він.

Сага з колишнім тренером «Ракува» почалася після того, як він залишив Ченстохову, і кінця їй не видно. Ім'я 49-річного хлопця вже гнодноразово з’являлось в ЗМІ, а журналісти вже бачили відомого тренера всюди. Це мав бути пірейський «Олімпіакос», потім були такі клуби, як київське «Динамо» та донецький «Шахтар» . І ось нарешті, нещодавно з'явилася інформація про можливе призначення Папшуна в збірну Латвії. Все це виявилося просто медійним галасом, який насправді був остаточно безпідставним.


Цікаво, що одразу після виходу зі сцени Папшун дав інтерв’ю Polsat Sport. У ньому він вирішив розкрити більше подробиць про своє майбутнє. Тренер зізнався, що цікавляться в основному іноземні клуби, і перш за все з країн Балтії. "Це не просто медійний факт, а факт. Тут справді була тема про це, але зараз вона закрита".


Фото: newspix.pl