3 лютого 2024 15:50

Азар: "Заробити на 10 млн більше? Навіщо? Мені для щастя потрібно не це, а підвозити дітей до школи. Насолода – мій шлях"

Еден Азар висловився про період кар'єри, проведений у «Реалі».

- Ви страждали [у Реалі]?


– Ні. Мені пощастило потрапити в цю індустрію та заробити багато грошей. У людей щодня складно. Я не мав права скаржитися навіть коли не грав, навіть коли був травмований. Не мав права говорити "життя - відстій". Це неможливо.


Мені було боляче, але, з іншого боку... Зрештою, я використав це як виправдання. "Мені боляче, я не можу це робити". Я не був у депресії, просто більше не хотів. Кудись переїжджати, звикати до нової команди, перевозити дітей. У мене більше не було на це енергії та сил.


Насолода – мій шлях, мій напрямок. Коли воно зникло, сенсу в цьому не було.


- Ви могли десь заробити більше?


– Навіщо? На десять мільйонів більше? Це, звісно, багато, але я не хотів. І мені це не потрібно для щастя. Підвозити дітей до школи, грати у футбол, насолоджуватися часом із 2-річним сином, грати в гольф, паділ, робити невеликі пробіжки. Мені потрібні дрібні речі. Я люблю дивитися серіали чи мультики з дітьми.

Я майже не дивлюся футболу, лише ігри брата за «Андерлехт». ВАР – відстій. Усі скаржаться.

– Ви відчуваєте провину за те, що не стали тим, на кого очікував побачити «Реал»?


– Ні. Але мені сумно за справжніх уболівальників. Коли я прийшов, вони були сповнені надії. Я відчував, що їх підвів. Хочу звернутися до них: Це не моя вина, мене підвело тіло. Я намагався, але не вийшло. Вибачте, – сказав колишній півзахисник «Челсі» та «Реала», який завершив кар'єру у жовтні 2023 року.