3 лютого 2024 08:56

Директор "Оболоні" - про мобілізацію: "Якщо підхід до цього питання інший, то треба закінчувати чемпіонат та йти воювати"

Директор «Оболоні» Олександр Резніченко у коментарі Tribuna.com поділився думками щодо мобілізації футболістів та працівників футбольних клубів.


«Це дуже складне питання, але його у будь-якому разі треба якось вирішувати. Ми проти того, щоб із футболістів робили недоторканних. Гравці повинні відчувати відповідальність і бути вдячними за те, що вони грають у футбол завдяки молодим людям, які зараз на фронті.


Ми ніде не афішуємо, що створили благодійний фонд, купуємо дрони та допомагаємо військовим. Це обов'язок кожного свідомого громадянина.


Якщо ми розпочали чемпіонат України за погодженням президента України, то ця ситуація має бути залагоджена. Кількість професійних футболістів, тренерів та працівників клубів, які мають професійні контракти та зареєстровані в УАФ – це півтори тисячі осіб. Якщо брати їх у межах України, то це дуже мала кількість.


Структура клубу УПЛ – це перша команда, U-19, жіноча команда, дитяча школа. Ідуть розмови про чемпіонат U-21. Якщо з футбольного клубу закликати 3-5-6 футболістів, коли йде чемпіонат та неможливо заявити нових виконавців, то команді просто треба буде знятися. А це великі кошти, які інвестор вкладає у розвиток.


Другий момент – нині професійний футбол, де працюють чесно та відкрито, є великим платником податків. Свого часу Наполеон сказав, що війна – це гроші, гроші та ще раз гроші.


Якщо піде така тенденція, то де тоді братиме футболістів у збірні команди? Сподіваємося, що нове керівництво УАФ вирішуватиме ці питання, щоб чемпіонат продовжувався. Якщо підхід до цього питання інший, то треба закінчувати чемпіонат та йти воювати.

У нинішній ситуації ми маємо зробити все та зобов'язати футбольні клуби, щоб футболісти впорядкували свої військово-облікові документи. Ті клуби, які працюють відкрито та сплачують податки, можуть спокійно пройти перевірку на критерії та отримати необхідний статус», - сказав Різниченко.