22 січня 2024 10:30

Невіл про скарги клубів АПЛ на суддів у PGMOL: "Ганьба! "Ліверпуль" та "Арсенал" створили прецедент для цього неподобства"

Гарі Невілл розкритикував клуби, які скаржаться на суддів у PGMOL.


Останнім таким клубом став «Ноттінгем Форест», який звернувся до організації, що відповідає за суддівство в англійському футболі, після матчу АПЛ із «Брентфордом» (2:3).


Перед голом зі штрафного нападник Айвен Тоуні двічі пересунув м'яч праворуч – разом із піною, якою суддя ставить позначки на газоні. Тренер «Ноттінгема» Нуну Ешпіріту Санту після матчу висловив невдоволення бездіяльністю арбітрів у цій ситуації: «Всі думають, що це помилка стінки, але м'яч зрушили майже на метр».


Як пише Daily Mail, після гри "Ноттінгему" пояснили, що становище м'яча при штрафному залежить від рішення судді. У такі епізоди ВАР втручатися не може.


Невдоволення діями «Ноттінгем Форест» висловив колишній захисник «Манчестер Юнайтед» Гарі Невілл.


«Те, що клуби пишуть у PGMOL – це ганьба! «Ліверпуль» та «Арсенал» розпочали це і створили прецедент для цього неподобства.


Судді мають працювати краще, зараз вони під величезним тиском. Працювати з ними та допомагати їм прогресувати – на користь клубів. У цьому публічному позерстві немає потреби. Говоріть із ними, пишіть їм, щоб отримати пояснення в приватному порядку. Але не варто "оголошувати", що ви звернулися до PGMOL. Це не змінить рішення та нікому не допоможе! Тільки додасть тиску», – написав Невілл.


«Ліверпуль» звертався до PGMOL кілька разів – як мінімум у травні, вересні та січні. Повідомлялося, що Арсенал поскаржився в PGMOL на ставлення арбітрів до Букайо Сака, але потім Мікель Артета спростував ці відомості.