17 січня 2024 20:40

Хендерсону не платили у Саудівській Аравії: він домовився з "Аль-Іттіфаком" про відстрочку, щоб уникнути податків у Великій Британії. Тепер йому можуть зовсім не виплатити зарплату

Джордан Хендерсон досі не отримував зарплату в Аль-Іттіфаку.


Раніше стало відомо, що півзахисник домовився про розірвання контракту із саудівським клубом заради переходу до «Аяксу». 33-річний гравець перейшов до "Аль-Іттіфака" влітку 2023 року з "Ліверпуля".

За даними The Telegraph, Аль-Іттіфак не платив Хендерсону в ті шість місяців, що він грав за клуб, оскільки сторони домовилися про відстрочку виплати зарплати. За контрактом англійцю належало 350 тисяч фунтів на тиждень

Точна причина невідома, але Хендерсон зробив це навіть для того, щоб приїжджати до Великобританії та грати за збірну Англії, не сплачуючи податки із зарплати в «Аль-Іттіфаку».

Щоб не сплачувати податок від іноземних заробітків, потрібно провести менше 91 дні у Великій Британії, з яких не більше 30 по роботі. Хендерсону повідомили, що після переходу до кінця 2023-го він міг провести в Британії максимум 21 день, щоб втратити британське податкове резидентство і не сплачувати податки. Через це Хендерсон вирішив піти на відстрочення зарплати. Серед іншого, він хотів мати можливість приїжджати до Великобританії, щоб відвідати друзів та родичів.

Джерела, близькі до гравця, очікують, що тепер йому можуть ніколи не виплатити цю зарплату через розірвання контракту.