7 січня 2024 20:49

В пару до Сидорчука. Український захисник може стати гравцем "Вестерло"

Як стало відомо Sport.ua, аутсайдер чемпіонату Бельгії «Вестерло» зацікавлений у послугах лівого захисника французького «Страсбурга» Едуарда Соболя.


Бельгійський клуб шукає посилення досвідченими футболістами для збереження місця у Жупіле Лізі на наступний сезон. Серед позицій, які потребують посилення – лівий захисник.

Соболь адаптований до чемпіонату Бельгії, бо у сезонах 2019-2023 виступав у складі місцевого гранда «Брюгге». Тричі із клубом ставав чемпіоном країни.

У нинішньому сезоні Едуард провів 22 хвилини в складі «Страсбурга». Український захисник не входить у плани наставника команди Патріка Війєра на другу частину сезону. Французи готові відпустити Соболя в оренду із правом викупу.

За інформацією джерела, «Вестерло» хотів також підписати Богдана Михайліченка із «Динамо» Загреб, але трансфер не відбувся через хронічні проблеми українського захисника із коліном. Тому бельгійський клуб звернув увагу на Соболя.

Головна проблема – заробітна плата українського легіонера. У Франції Соболь заробляв 700 тисяч євро на рік. Він не готовий йти на зменшення своїх заробітків у новому клубі.

Нагадаємо, що з початку осені в складі «Вестерло» виступає колишній капітан київського «Динамо» Сергій Сидорчук.