6 січня 2024 09:50
1

Помер легендарний Маріо Загалло, ікона бразильського футболу

Колишній колишній колишній гравець та тренер збірної Бразилії Маріо Загалло помер 5 січня у віці 92 років, повідомляє офіційний сайт Бразильської конфедерації футболу (CBF).

CBF та бразильський футбол сумують з приводу смерті однієї з його легенд Маріо Загалло. Висловлюємо свою солідарність його родині та вболівальникам у цей момент скорботи з приводу відходу ідола нашого футболу.


CBF оголосила семиденну жалобу на честь пам'яті свого вічного чемпіона і зобов'язується шанувати його спадщину. Ми відкриємо статую на честь вічного чемпіона у музеї CBF і не забудемо емоції, які ми розділили, – сказав президент Бразильської конфедерації футболу Едналдо Родрігес.


Як гравець Загалло виграв чемпіонат світу зі збірною Бразилії 1958 року, а потім 1962 року. Лише за вісім років Загалло став тренером і виграв титул чемпіона світу в Мексиці, перемігши Італію з рахунком 4:1.


Загалло – перший в історії, який виграв чемпіонат світу як гравець, і як тренер.


Загалло також є рекордсменом чемпіонату світу в окремій категорії. Він єдиний, хто брав участь у п'яти фіналах чемпіонатів світу, програвши лише один із них – Франції 1998 року як тренер.


Нагадаємо, влітку минулого року його було госпіталізовано з інфекцією сечовивідних шляхів.

Програш Франції був у 98-у, а не 88-у...