5 січня 2024 12:43
2

Олександр ХАЦКЕВИЧ: "Якщо в Білорусі визнається футболістом року гравець, який виступає в Казахстані, а не в Європі, то це такі самі вибори, як і у 2020 році"

Екс-тренер збірної Білорусі Олександр Хацкевич поділився думкою про визнання Макса Ебонга найкращим гравцем Білорусі 2023 року.


- Який діагноз ви могли б поставити зараз білоруському футболу?

– Це криза. Сильна криза. Погляньмо на рейтинг національної збірної. Вона вже навіть у сотку, на мою думку, не потрапляє сьогодні.

Потім побачимо клубні рейтинги як самої Білорусі, так і окремих клубів. На сьогоднішній момент для мене це ніяка не стагнація, білоруський футбол просто віддалився на велику відстань від європейського.

– Ось також такий показовий момент. Найкращим гравцем Білорусі цього року назвали Макса Ебонга, хоча Ілля Шкурін проводить просто приголомшливий сезон у польському клубі «Сталь». Про що може казати такий вибір?

- Як то кажуть, вибори є, вибору немає. Ось ви кажете Ебонг. Я не можу навіть сказати, де цей футболіст грає.

– Грає у Казахстані, в «Астані». По-моєму, півзахисник.

– Якщо зізнається гравцем року футболіст, який грає в Казахстані, а не зізнається футболіст, який грає у європейському чемпіонаті, а про нього тут говорять, він має хорошу пресу, то, напевно, це такі самі вибори, як і президентські «вибори» у 2020 році. році, – сказав Хацкевич.
Наче Хацкевич про Сталь щось чув, яка в 4 очках від зони вильоту. Звісно, що навіть кризова Астана з групи ЛК з зовсім іншої вагової категорії команда, а Ебонг там чи не найкращий сезон видав.
Сховати
Умник, в Казахстані і Есеола фієрив, і де він після Казахстану?)