30 грудня 2023 17:18

Олександр ГОЛОВКО: "Якщо хтось дарує жінці-арбітру квіти, то чому хлопцям не виносять віскі?"

Головний тренер "Діназа" Олександр Головко в інтерв'ю Tribuna.com прокоментував слова головного тренера "Оболоні" Валерія Іващенка, що жінки-арбітри не встигають за ритмом чоловічого футболу.

«Якщо людина на футбольному полі, то це не чоловік та не жінка. Це суддя. Якщо вона приймає рішення, то воно не залежить від того, якої ти статі. Але якщо хтось дарує жінці-арбітру квіти, то чому хлопцям не виносять віскі? Якщо чоловік судитиме матч жіночих команд, винесіть йому віскі чи горілки.


Хоча від природи ми нікуди не дінемося. Але не хочу залазити у фізіологію. Колись цю думку розвинув – і мені прилетіло. У мене спитали – я відповів. Зараз я розумію, що не на всі запитання слід відповідати. Є сьогоднішній контекст, де рівні права у будь-якій діяльності.

Але інше питання у тому, що тоді ми маємо вийти на те, щоб жінки грали разом із чоловіками. А чому ні? Тоді нехай буде п'ять жінок та п'ять хлопців в одній команді. Ніхто ці питання не порушує. Думаю, що через деякий час так, можливо, і буде. Воно до цього йде. Це така еволюція», – сказав Головко.