21 грудня 2023 17:15

Тебас: "Суперліга ще не створена, але її директор уже гуляв у барі до п'ятої ранку"

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас не поділяє оптимістичного настрою генерального директора компанії А22 Sports, яка займається створенням Суперліги, Бернда Райхарта щодо успіху створення цього турніру в найближчому майбутньому.


«Для того, щоб внести ясність і розвіяти сумніви, оскільки хтось помилково знову кутитиме в барі до п'ятої ранку, як це, зважаючи на все, сьогодні вночі зробив генеральний директор Суперліги Бернд Райхарт.


Суд Європейського Союзу ухвалив, що правила допуску до змагань ФІФА та УЄФА мають бути прозорими, а не те, що вони мають дозволити Суперлігу. Більше того, він вказує на те, що критерії допуску до змагань мають бути прозорими, об'єктивними та недискримінаційними. Ці принципи точно несумісні із Суперлігою», — написав Тебас у соцмережі Х (раніше Twitter).


Нагадаємо, раніше Суд Європейського Союзу ухвалив, що ФІФА та УЄФА не мають монополії на проведення змагань, а клуби не повинні в обов'язковому порядку запитувати у них дозволи на участь у турнірах під іншими егідами.