20 грудня 2023 15:46

Офіційно. Віктор Скрипник очолив "Металіст 1925"

20 грудня 2023 року "Металіст 1925" отримав нового головного тренера. Ним став 54-річний український фахівець - Віктор Анатолійович Скрипник. Контракт розрахований на три роки.


До тренерського штабу Скрипника увійдуть Григорій Ярмаш, Сергій Попов та Артемій Чернишов, з якими він працював у своїх попередніх клубах.


Також продовжать працювати вже в штабі Скрипника Максим Цвіренко, Сергій Вольваков та Андрій Шабалін. Олег Голодюк також залишиться працювати у структурі клубу.


Віктор Скрипник народився 19 листопада 1969 року в Новомосковську на Дніпропетровщині. Вихованець "Дніпра". В Україні він грав за цю команду, а також у складі запорізького "Металурга". У 1996 році став гравцем німецького "Вердера", у складі якого провів понад півтори сотні матчів. Після цього працював у клубі в молодіжних командах. Він очолював другий склад "Вердера", а після цього, у 2016-му році, став головним тренером першої команди клубу. Таким чином, Віктор Скрипник став першим українським тренером, який працював на подібній посаді у європейському топ-чемпіонаті.

Після "Вердера" Скрипник працював у латвійській "Ризі", луганській "Зорі" та полтавській "Ворсклі", яку він очолював до завершення першої частини цього сезону.