11 грудня 2023 21:52

"Емполі" та "Лечче" зіграли внічию, Коваленко вперше в сезоні вийшов у старті

Серія А. 15-й тур


Емполі. "Карло Кастеллані"


"Емполі" - "Лечче" 1:1


Голи: Рафія 71 (автогол) – Банда 64


"Емполі" та "Лечче" - симпатичні, організовані, динамічні команди, які намагаються грати в активний футбол. Вони не заслуговують вилетіти з Серії А. Але якості для виходу навіть середняки їм катастрофічно не вистачає. А ще бракує характеру. Вони надто наївні. Ось і сьогодні грали швидко, але не доводили добрі атаки до пуття. А пропустили/забили практично із двох автоголів.

У першому таймі, незважаючи на 58 відсотків володіння м'ячем господарями, цікавіше виглядали гості. Більше цікавих атак, більше присутності у штрафному майданчику суперника. Почав захисник Понграчич ударом головою з подачі кутового. Бериша ледве потяг. Пікколі з розвороту трохи не влучив. Як слід відповіли господарі лише ближче до перерви. Камбіаги прорвався, але пробив у центр, Луперто не влучив у голову.

Другий тайм "Емполі" розпочав високим пресингом опорників Грассі та Коваленка. Перший двічі пробивав зльоту, Фальконе двічі відбивав, причому вдруге дуже складно. Лише до середини тайму гра трохи заспокоїлася, і тоді раптом Банда змістився з флангу, пробив здалеку – і Беріша пропустив поміж ногами. "Емполі" повернувся в атаку, і незабаром навіс Камбіагі зрізався у ворота.

Після 1:1 тиснули господарі, небезпечно прострілювали, пробивали зі штрафного майданчика. Коваленко скинув головою під час кутового, Луперто пробив зльоту - Фальконе перевів у перекладину. Так і лишилося.


Віктор вийшов у стартовому складі вперше за "Емполі". Після гола, асиста та майже гола (в результаті зарахували автогол) у трьох останніх матчах настав час. Але цього разу він грав надто глибоко, надто близько до своїх захисників. Особливо у першому таймі. Також часто зміщувався на правий фланг і в результаті торкнувся м'яча більше разів, ніж у центральній зоні. Високо грав лише на початку другого тайму.


За передачами та дотиками м'яча на момент заміни на 80-й хвилині він був середняком у команді (5-6 місця), за відсотком точності передач - третім (83). Єдиноборства - чотири, два виграні. Один вибір. Один прохід на дриблінг. Для опорника такі показники, крім точності, занадто слабкі. Крім того, він був найближчим до Банді під час гольового удару, але все одно далеко від нього.

Щодо атаки, то ударів по воротах він не завдав. А передачі під удари віддавав двічі. Про одне сказано вище, у першому таймі його кутовий Канчельєрі замкнув головою неточно. Торкання м'яча з гри в штрафному майданчику суперника - нуль.

"Лечче" з чотирма нічиїми поспіль, але з десятьма матчами без перемог поспіль. Цього вистачає для шести очок відриву від зони вильоту. "Емполі" з другим 1:1 поспіль після перемоги та поразки. Перед матчем "Кальярі" він створив відрив від зони вильоту – одне очко.